Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівське сміття поїде до Миколаєва

Тверді побутові відходи зі Львова прийматимуть на полігоні м.Миколаїв. Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат Верховної Ради України Артем Ільюк.

"За моєю інформацією, миколаївський міський голова Олександр Сенкевич підписав розпорядження про приймання сміття зі Львова на нашому полігоні для захоронення ТПВ", - йдеться у повідомленні.

Проте нардеп наголосив, що, згідно з наявними у нього даними, полігон може не витримати збільшеного навантаження: за нормами, розрахованими для Миколаєва, його термін експлуатації закінчується вже за 10 років. Він також нагадав, що від проїзду автомобілів зі сміттям можуть постраждати дороги в Миколаївській області: "Мало нам було зерновозів - багатотонні вантажівки зі львівським сміттям підуть нашими багатостраждальними дорогами".

"Чи знають депутати міської ради, що міський голова підписав таке розпорядження? Чи знають про це миколаївці? Вважаю, що мер не мав права робити це одноосібно, такі рішення повинні прийматися тільки громадою!", - наголосив Ільюк і закликав Сенкевича публічно пояснити свою позицію з цього питання, скасувати своє розпорядження і винести питання на розгляд депутатів міської ради.

У місцевих ЗМІ з'явилася інформація, що перші вантажівки з львівським сміттям вже прибули на миколаївський полігон.

Як повідомлялося раніше, наприкінці травня на Грибовицькому полігоні ТПВ під Львовом сталася масштабна пожежа, а 30 травня - обвал сміття. Під завалами загинули троє пожежників ДСНС, зник безвісти інженер-еколог.

Після закриття Грибовицького полігону львівське сміття почали розвозити по інших областях.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ