Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівське сміття розіпхнуть по області, а Садового зобов’язали купити квартири

Львівська обласна рада визнала незадовільною роботу Львівської міської ради у ситуації з Грибовицьким сміттєзвалищем і постановила звернутися до Кабміну з вимогою оголосити сміттєзвалище та прилеглі території зоною надзвичайної екологічної ситуації. За відповідне рішення проголосували 69 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Голова фракції  "Самопоміч" Інна Свистун запропонувала додати до переліку населених пунктів, які входять до зони екологічного лиха і Львів. Однак депутати заявили, що тоді до міста не будуть їхати туристи. Пропозицію не підтримали.

Окрім того, депутати рекомендували Львівській міськраді здійснити повну рекультивацію Львівського міського сміттєзвалища протягом 2016-2020 років.

Львівська облрада також підтримала вимоги, які зазначені в рішеннях Грибовицької сільради та Малехівської сільрад, які стосуються функціонування Львівського міського сміттєзвалища.

За рішенням сесії, Львівська ОДА має вжити невідкладних заходів для забезпечення можливості тимчасового розміщення ТПВ зі Львова на полігонах Львівщини. Водночас Львівська міська рада має запропонувати механізми обґрунтованої компенсації населеним пунктам, громади яких дадуть згоду на тимчасове розміщення ТПВ зі Львова на місцевих полігонах ТПВ.

Також депутати звернулися до Кабміну та парламенту з проханням внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік і передбачити кошти в обсязі 60 млн грн для ліквідації аварії.

Своєю чергою міський голова має віднайти можливість виділити кошти з міського бюджету Львова на придбання квартир дітям загиблих рятувальників.

Окрім того, депутати запропонували  і звернутися до Міністерства оборони з пропозицією розглянути можливість передачі земельної ділянки на Яворівському військовому полігоні для тимчасового складування сміття та будівництва сміттєпереробного заводу. Проте, екс-міністр оборони, депутат Львівської облради Ігор Тенюх заявив, що це абсолютний абсурд .

"Цей полігон є полігон світового зразка і приймає військові формування з усього світу, тому перетворення справжнього європейського полігону у країні, яка воює, на полігон сміття - це закрити назавжди дорогу в НАТО", - сказав Тенюх.

Це підтримав Олег Синютка і сказав, що він проти такого рішення. Натомість Синютка заявив, що місту вже запропонували п'ять ділянок і тепер чекають від них реакції.

Цю пропозицію депутати виключили з проекту рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ