Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівське відділення АМКУ контролюватиме ціни на ліки «грипової» групи

На вимогу Антимонопольного комітету України учасники ринку медикаментів повинні знизити ціни на лікарські та медичні засоби «грипової» групи до економічно обґрунтованого рівня, – повідомила прес-служба Львівського територіального відділення АМКУ

 

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією, що склалася в державі, Львівське відділення АМКУ здійснює контроль за дотриманням як оптовими, так і роздрібними фармацевтами конкуренційного законодавства на предмет стабільності цінової політики.

 

Львівське Відділення АМКУ висунуло вимоги до керівників і власників підприємств, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами та препаратами медичного призначення негайно не пізніше 5 листопада знизити ціни до рівня станом на 23 жовтня цього року.  

 

Спеціалісти Львівського відділення АМКУ спільно з представниками контролюючих органів проводять перевірки учасників фармацевтичного ринку. Також Відділення АМКУ веде скоординовану діяльність з місцевими органами виконавчої влади, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. У разі встановлення фактів підвищення вартості ліків та засобів медичного призначення «грипової» групи, будуть оперативно прийняті рішення по факту виявлених порушень і застосовані жорсткі санкції.

 

З метою забезпечення оперативного зв’язку з громадськістю у Відділенні АМКУ відкрито спеціальну «гарячу» телефонну лінію», яка працює з 9.00 до 18.00 щодня за тел.: 032-275-22-33.

 

Слід зазначити, що Антимонопольний комітет України звернувся до Міністра внутрішніх справ, Голови Державної податкової адміністрації, начальника Держінінспекції з контролю за цінами при Мінекономіки та керівників органів місцевої виконавчої влади з пропозицією підтримати дії територіальних підрозділів Комітету під час проведення перевірок учасників фармацевтичного ринку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ