Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські баскетболісти на візках провели відкрите тренування

У середу, 15 березня, відбулось відкрите тренування львівської баскетбольної команди на візках "Union Basket". Зараз Union Basket чи не єдина команда баскетболістів на візках в Україні, схожі є тільки в Харкові та Одесі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Серед учасників команди – поранений учасник АТО Михайло Ляля, який також готується до Національного тестування в межах відбору до Ігор Нескорених, що відбудуться у вересні в Канаді.

"Цього року Ігри Нескорених відбудуться втретє, проте Україна братиме у них участь вперше. Це дуже важлива ініціатив в галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу, - зазначила заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук. - Тренування потенційних учасників Ігор триватимуть упродовж березня-квітня, а 22-23 у Києві відбудеться остаточний відбір претендентів".
Зазначимо, поранений військовослужбовець зі Львівщини, Михайло Ляля, змагатиметься за участь у Іграх Нескорених у веслуванні на тренажері.

Довідка.

Ігри Нескорених – це міжнародні спортивні ігри в паралімпійському стилі.

До програми змагань "Ігор Нескорених-2017" увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, паверліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено для чоловіків та для жінок.

Серед держав, які вже зголосилися до участі в IG – 2017 будуть представлені збірні 17 країн, зокрема Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Голландії, Нової Зеландії, Румунії, США, Великобританії та України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ