Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівські байкери вчилися рятувати постраждалих у ДТП

У суботу, 18 березня, відбувся перший тренінг у межах проекту «Збережи життя», під час якого байкерів на практиці навчали надавати домедичну допомогу постраждалим у ДТП. Ініціатором соціального проекту для любителів мотоциклів став байкерський клуб Lions MC Ukraine, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Тренінг включив лекційну та практичну частини з кількома основними видами надання допомоги, зокрема, це поведінка при ДТП, допомога потерпілим та правильна техніка зняття шолома з голови постраждалого. Рятувати життя учасникам дорожнього руху байкери вчилися на муляжах та добровольцях.

«Хоча тренінг тривав понад шість годин – це було того варте. Відзначу, що всім учасникам вдалося робити те, що показує тренер, і всі задоволені, адже змогли спробувати власними руками провести реанімаційні заходи – а це не так легко, як виглядає збоку», – розповідає Олег Дударєв, учасник клубу Lions MC Ukraine та координатор проекту «Збережи життя».

За словами організаторів, такі практичні навички дуже важливі, адже часто на місце ДТП першими прибувають саме мотоциклісти.

«Учасники тренінгу дізналися, як надавати базову реанімаційну допомогу до приїзду карети швидкої. А це оцінка місця ДТП, оцінка стану потерпілого, вчилися, як правильно викликати бригаду медиків. Байкери практикували натискання грудної клітки та вентиляцію легень у разі затримки кровообігу в постраждалого. Також відпрацювали швидкий травмоогляд потерпілого, затримку кровотечі, накладання пов’язок і застосування джгутів», – розповів Іван Мигаль,  анестезіолог-реаніматолог та тренер у проекті «Збережи життя».

«Перший тренінг відбувся для учасників клубу Lions MC Ukraine, проте надалі плануємо залучати не лише мотолюбителів, а й учасників дорожнього руху загалом. Будемо розробляти графік та сподіваємося кожні три-чотири тижні проводити тренінги. Потенційні учасники будуть дізнаватися про навчання з наших сторінок у соцмережах. Також інформацію з надання домедичної допомоги ми поширюватимемо через буклети, які розробимо і надрукуємо», – зазначив Олег Дударєв.

Нагадаємо, минулого тижня відбулася презентація соціального проекту для мотолюбителів «Збережи життя», започаткованого мотоклубом LIONS MC UKRAINE. В межах проекту водії мототранспорту дізнаються про те, як уникнути небезпек на дорозі та на спеціальних тренінгах навчаться надавати домедичну допомогу постраждалим при ДТП. Окрім Львова, до кампанії буде залучено ще сім міст – Луцьк, Івано-Франківськ, Дрогобич, Червоноград, Рава-Руська, Калуш і Чортків, у яких діють осередки мотоклубу Lions MC Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ