Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівські бібліотеки будуть запрошувати читачів на каву

На Львівщині вирішили перейняти позитивний досвід Польщі, де набула широкої популярності концепція «Spotkajmy się na kawie».

Мова йде, власне, не (тільки) про напій, а про розширення ролі й завдань бібліотеки в сучасну добу. Польське «kawie» виступає в даному разі абревіатурою п’ятьох слів:

K – kultura

A – animacja (анімація, оживлення)

W – wiedza (знання)

I – informacja

E – edukacja (освіта)

На думку ініціаторів акції, бібліотеки повинні займати проактивну позицію й приходити до читача, приваблювати його й ставати для нього центром тяжіння.

Починаючи з наступного року львівські бібліотеки старатимуться розвиватися за аналогічним принципом. Про це йшлося сьогодні під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з бібліотекарями області.

Працівників бібліотек закликали розширювати види та форми своєї роботи, проводити зустрічі з письменниками, організовувати різноманітні акції для читачів.

Олег Синютка – працівникам бібліотек: покращення не буде

Треба зазначити, що далеко не всі бібліотеки мають для виконання цього завдання належне обладнання та устаткування. Так, лише половина бібліотек області мають комп’ютери і лише третина – доступ до Інтернету. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ