Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські ДАІшники й надалі складатимуть протокол про порушення ПДР, якщо у водія не буде талону тимчасової реєстрації, – Василь Струс

Начальник УДАІ у Львівській області Василь Струс називає складання протоколів про адміністративне порушення у випадку, якщо водій не має талону тимчасової реєстрації або документа про спільне право власності на транспортний засіб, правомірним. Про це Струс заявив у коментарі «Гал-info».
«Інспектори ДАІ, складаючи протокол, посилаються на правила дорожнього руху. У чинній редакції ПДР зазначено, що водій транспортного засобу має мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб, а у разі відсутності власника транспортного засобу, водій має мати свідоцтво про право спільної власності на ТЗ, або тимчасовий реєстраційний талон. Свідоцтво про право спільної власності на ТЗ та тимчасовий реєстраційний талон видає МРЕВ. Щодо довіреності, то без талону тимчасової реєстрації вона не діє», – заявив Струс. З його слів, львівські ДАІшники й надалі складатимуть протоколи за відсутності перелічених документів.
Нагадаємо, що юристи називають дії інспекторів ДАІ правопорушенням. «ДАІшники почали займатися таким грабунком після того, як КМУ прийняв постанову про підняття цін на послуги ДАІ. Вони зацікавлені в тому, щоб будь-якою ціною «скосити» з водія гроші, користуючись його юридичною неосвіченістю. Так, відповідно до постанови КМУ від 2002 року, якою було внесено зміни в ПДР, транспортним засобом можна керувати без відсутності реєстрації лише якщо прізвище та ініціали водія вписані у техпаспорт автомобіля або за наявності талону тимчасової реєстрації. Водночас Цивільний кодекс, який ніхто не скасовував, передбачає делегування прав користування транспортним засобом або іншим майном через довіреність, яку засвічують нотаріуси. Тому водії, на яких ДАІшники склали протоколи по цих «порушеннях», мають подавати до суду, і вони його виграють», – сказав в коментарі «Гал-info» юрист Сергій Овчінніков.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ