Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські депутати хочуть встановити у Львові полтавський пам’ятник Мазепі

Сьогодні, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Богдан Галайко звернувся із запитом до міського голови Львова Андрія Садового в якому пропонує встановити пам'ятник гетьману Іванові Мазепі у Львові.

Як зазначив депутат, пам'ятник гетьману Івану Мазепі мали встановити у Полтаві, однак вже два роки його не встановлено: «Полтавська міська рада й міський голова фактично самоусунулись від вирішення цієї проблеми».

За повідомленням директора комбінату, де зберігають пам'ятник гетьману, до нього уже зверталися представники кількох інших міст із пропозицією встановити пам’ятник нп своїх площах чи майданах.

Фракція «Свободи» наполягає на тому, щоб пам'ятник встановили саме у Львові.

«Не випадково, у Львові на вул. Гетьмана Мазепи, між будинками № 23 та №25 розташована зелена паркова зона, яка і масштабом, і доглянутістю відповідає вимогам встановлення пам'ятника такого рівня», - пояснив Галайко.

Тому, депутат просить міського голову вжити невідкладних заходів щодо встановлення у Львові пам'ятника гетьману.

Реагуючи на звернення Андрій Садовий, наголосив, що ідея хороша. Садовий також пообіцяв завтра зателефонувати до міського голови Полтави і з'ясувати, чому питання із встановленням пам'ятника там затягується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ