Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські депутати вимагають кари для начальника управління комунальної власності – дешево продав готель «Львів»

Депутати Львівськоъ міської ради вимагають притягнути до відповідальності винних у незаконному продажу готелю «Львів». Відповідний депутатський запит до прокурора Львова Андрія Палюха виголосив депутат ЛМР Іван Василишин.

 

«У результаті розгляду питання приватизації шляхом викупу цілісного майнового комплексу «Готель «Львів» встановлено, що постійною комісією комунального майна Львівської міської ради не погоджувалася ціна продажу цього об’єкту, а витяг з протоколу постійної комісії комунального майна від 14.07.2009 року, яким нібито погоджена ціна продажу, є незаконним», - мовиться у запиті.

 

Іван Василишин зазначив, що, виявивши незаконний витяг з протоколу постійної комісії комунального майна та власності, її секретар Роман Плахтій про цей факт підробки документа повідомив начальнику управління комунальної власності Євгену Климковичу та попросив не чинити жодних дій з відчуження цілісного майнового комплексу готелю «Львів». Натомість Климкович, достовірно знаючи, що комісія комунальної власності не погоджувала ціну продажу готелю «Львів» і що витяг з протоколу містить завідомо неправдиві дані, зловживаючи службовим становищем, підписав договір щодо продажу готелю. Надалі за фактом використання підробленого приватизаційного документа, що призвів до незаконної приватизації майна комунальної власності цілісного майнового комплексу готелю «Львів», порушена кримінальна справа.

 

«Я, оцінюючи ціну продажу готелю «Львів», вважаю, що вона є суттєво заниженою, і це також розумів начальник управління комунальної власності Євген Климкович, який поспішно уклав договір купівлі-продажу цього об’єкту, чим завдав збитки у великих розмірах Львівській міськраді. За таких обставин вважаю, що дії начальника управління містять ознаки злочину, тому прошу провести за цим фактом відповідну перевірку дій Євгена Климковича та притягнути його до кримінальної  відповідальності», - сказав Іван Василишин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ