Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські депутати замахнулись на святе – на дитяче дозвілля

У Львівській обласній раді вирішили нажитись коштом дітей, стверджують представники громадських організацій.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель буде формувати «Ямайку», а партія президента Франції програла вибори у Сенат. Москва провадить гібридну дестабілізацію Іспанії та активізує «путінський трикутник».

Дитинство на розпродаж

ГО «Громада та ініціатива» повідомила, що має підстави вважати, що депутати Львівської обласної ради замислили лихе – нажитись на розпродажі дитячих туристичних баз та приміщення школи-інтернату. Отож працівники комунальних закладів вдались до пікетування ймовірних лиходіїв. На плакатах протестувальників були гасла, які в європейських країнах спонукають владних осіб добровільно подати у відставку. У нас іще не ЄС, а тому відставок не буде – коефіцієнтів совісті й порядності не вистачає.

Ініціатори протестів з’ясували, що провладна більшість у Львівській обласній раді перейнялась антигуманним бажанням приватизувати земельні ділянки у Карпатах та у Львові, а разом із ділянками – об’єкти туристичного і рекреаційного призначення для дітей. Ці об’єкти перебувають у підпорядкуванні Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді. Мова про:

▪ незавершене будівництво у Львові по вул. Івана Франка, 156 (0,8 га);

▪ турбазу «Полонина» у смт Славське (2,4 га);

▪ турбаза «Трембіта» поблизу смт Славське (2,1 га);

▪ турбаза «Карпати» у с. Дубина Сколівського р-ну (4,5 га).

Євген Гриненко, директор дитячої турбази «Полонина», та Анатолій Люсак, керівник гуртка «Пішохідний туризм», розповіли, що у Львівській облраді ініціювали звільненням директора обласного центру краєзнавства. При новому й зручному керівництві планують здійснити відчуження зазначених дитячих туристичних баз і земельних ділянок на користь аморальних бізнесменів.

Так, наприклад, Тарас Пахолюк, голова Львівської обласної федерації спортивного туризму, розповів про вже реалізовану у Львові схему виселення громадських організацій із приміщення на вулиці Залізничній. Упродовж 2016-2017 років обласна рада насильно виселила звідтіля, зокрема, Обласну федерацію спортивного туризму і контрольно-рятувальну службу туристично-спортивної спілки України, а величезне приміщення перейшло у власність великого бізнесу.

Партія Макрона програла вибори

У Франції відбулись вибори, під час яких переобрали 171 із 348 членів Сенату – верхньої палати парламенту, де впевнену перемогу здобули республіканці. Кандидати від Республіканської партії зміцнили свої позиції, отримавши 159 місць проти попередніх 142 мандатів.

Новостворена центристська партія президента Еммануеля Макрона «Вперед, Республіка!» мала 29 місць у Сенаті й сподівалась розширити своє представництво, однак лише втратила два місця. У Макрона заявили, що вибори до Сенату є складнішими для новоствореної партії і не відображають новий політичний баланс. Багато місцевих виборців незадоволені планом Макрона скоротити бюджети місцевої влади.

На відміну від Національної асамблеї, нижньої палати парламенту, Сенат під час ухвалення законів має меншу вагу. Отож останнє законодавче слово залишається за представниками Національної асамблеї, де партія Макрона має абсолютну більшість.

Німецька «Ямайка» сформує більшість

У Німеччині минулої неділі також відбулись вибори, участь в яких взяли рекордні понад 75% виборців. Перше місце посіли християнські демократи Ангели Меркель (33%), друге місце – соціал-демократи Мартіна Шульца (20,5%), третє – євроскептики від «Альтернативи для Німеччини» (12,6%), четверте – Партія вільних демократів (10,7%), п’яте – «ліваки» (9,2%), а шосте – «зелені» (8,9%).

Стало відомо, що Мартін Шульц, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини, відмовився формувати із канцлеркою ФРН «велику коаліцію».

 Отож Ангела Меркель імовірно сформує більшість із трьох партійних сил – ХДС/ХСС, лібералів і «зелених». Із невеликим запасом вони матимуть більшість мандатів. За кольорами цих партійних сил – чорним, зеленим і жовтим – майбутню коаліцію прозвали «Ямайкою», оскільки партійні кольори коаліціантів тотожні з кольорами ямайського прапора.

Для України німецька політична конфігурація склалась добре. Зігмар Габрієль, міністр закордонних справ ФРН, а неофіційно «німецький ватник», піде на політичний спочинок, не буде підтанцьовувати Путіну й домагатись виведення із ФРН американського озброєння і НАТО.

Москва провадить проти Мадрида гібридну війну

Московська гібридна пропаганда, яку Кремль застосовував проти США і ЄС, у повній мірі реалізована і в Іспанії. У розкручуванні каталонського сепаратизму Кремль вбачає можливість відшліфувати й удосконалити свої підступні засоби для подальшої дестабілізації у світі.

Іспанське видання «El País» опублікувало аналітичну доповідь стосовно виявлення участі московських спецслужб у каталонській кризі. Унаслідок кремлівської гібридизації Іспанське королівство на Піренейському півострові може розпастись на кілька областей, а як мінімум – позбутися своєї найприбутковішої території – Каталонії. Чисельність населення цієї частини Іспанії становить 16% і створює 20% ВВП країни.

Автори аналітичної доповіді доводять, що в Каталонії московські спецслужби успішно запустили той самий механізм фейкових новин, від якого постраждала Великобританія (референдум про вихід із ЄС) та який політично послабив США і ЄС. Саме спецслужби РФ ініціювали і посилюють протестні акції за відокремлення Каталонії від Іспанії.

Нагадаємо, економічні аналітики повідомили, що в останні місяці споживчі компанії все більше турбуються втратами реальних доходів і купівельної спроможності британців, отож орієнтовно 40% компаній ЄС скоротять свої інвестиції у Британію після її виходу із ЄС. Brexit – це помста Кремля Лондону за послідовну антимосковську політику.

Несусвітні бажання товариша Ина

Диктатор КНДР заявив, що його країна має далекоглядну мету – досягти паритет зі США. Якщо в економічній сфері ця перспектива дуже далека і практично нереальна, то у сфері озброєння в КНДР розраховують досягти швидкого успіху.

У відповідь на прожекти Кім Чен Ина міжнародна дипломатія продовжує пошук ефективних і мирних рішень стосовно КНДР. Раніше ООН схвалила резолюцію ще більше посилити санкції проти Північної Кореї.

Водночас Ніккі Хейлі, постійна представниця США у ООН, заявила, що Білий Дім вичерпав усі можливості в Раді Безпеки ООН. Отож, якщо решта міжнародної спільноти своїми дипломатичними засобами не зуміє отямити товариша Ина, про це подбає генерал Джеймс Меттіс, який для таких випадків має «безліч військових рішень».

Дестабілізаційний «путінський трикутник»

На Москві намагаються приховати свої чималі військові втрати, які РФ зазнає в Сирії, де для московських окупантів настав другий і повноцінний Афганістан. Щотижня до преси доходить тільки частина інформації про втрати не тільки рядових кремлівських реваншистів, а й їхніх генералів, полковників, командирів батальйонів.

Три дні тому настала чергова кремлівська втрата – згинув генерал-терорист Асапов, який воював на Донбасі й створював спеціальні підрозділи мародерів із «бойових» бурятів. У його загибелі на Москві звинуватили Вашингтон. Рускі переконують, що місце перебування Асапова обстріляли сирійські повстанці, яких підтримують США.

А ще пізніше Кремль опублікували аерофотозйомку з району загибелі кремлівських найманців, де, так переконують рускі, розміщена техніка американського спецназу в тих опорних пунктах, які раніше обладнали бойовики ІГІЛ. Одним словом, не тільки в КНДР, а й у Сирії також Путін посилює небезпечну конфронтацію із Білим Домом.

У Кремлі за всяку ціну хочуть створити для Дональда Трампа імідж міжнародного зловмисника, щоби до березня 2018 року встигнути знову повернути Україну в зону свого політичного впливу. Для цього на Кремлі замислили для США і ЄС багатоходову «розтяжку» – каталонський сепаратизм, курдський сепаратизм і північнокорейський мілітаризм – три зони міжнародного конфлікту. Особливо на Кремлі підштовхують США до військового вирішення проблеми КНДР, щоби мати підстави й собі рушити з повномасштабною війною на Київ.

Адже як іще розуміти заяви Північної Кореї, що зневажливе висловлення Дональда Трампа на адресу диктатора КНДР є рівнозначним оголошенню війни, що дає право товаришеві Ину розпочати проти США повномасштабні військові дії зі застосуванням ядерної зброї.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ