Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські депутати-мажоритарники нехтують звітами, - ОПОРА

Троє з чотирьох нардепів Львівщини знехтували звітом – експерт. Про це сьогодні, 2 грудня, під час публічної дискусія на тему: «Депутати-мажоритарники Львівщини: здобутки за рік роботи», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив аналітик громадянської мережі «Опора» Тарас Радь.

За його словами, «Опора» промоніторила рік роботи 105-и депутатів-мажоритарників в усій Україні. Цього року у фокус уваги від Львівщини потрапили нардепи Ірина Подоляк, Ярослав Дубневич, Оксана Юринець та Олег Мусій.

Експерти звертали увагу на результати парламентської робити, тобто на відвідуваність сесій, на законотворчу діяльність, на участь у роботі профільних комітетів, а також на роботу в округах. Тарас Радь зауважив, що цей моніторинг показує активність, а не ефективність роботи депутатів.

«Метою рейтингу було простежити, хто з депутатів і як бачить ефективність своєї діяльності. Адже уява в кожного з них відрізняється, - каже аналітик.

Отож, в загальному рейтингу серед 105 депутатів-мажоритарників Ярослав Дубневич посів 12 місце, Олег Мусій – 15, Оксана Юринець – 31 та Ірина Подоляк – 75.

Підбиваючи підсумки їхньої роботи, можна стверджувати, що львівські депутати є дисциплінованими. Вони сумлінно відвідують пленарні засідання та комітетів. І добре представляють інтереси своїх виборців. Також вони активно займаються законотворчою діяльністю. Хоча є проблема імплантації цих ініціатив у діючі закони, - резюмує Тарас Радь.

Проте, за його словами, тільки Оксана Юринець за два роки оприлюднила три звіти про свою роботу. А інші троє депутатів знехтували цим.

Також вищезгадана четвірка не любить відповідати на звернення громадян.

«Ми допомагали громадянам скеровувати до депутатів звернення з проблемою, щоби побачити, як будуть реагувати. Ми отримали тільки дві відповіді. І з них тільки одна була по суті», - експерт каже, що ще одна була відпискою. А на інші звернення відповідей не дочекалися.

Довідка.

У 2016 році у 24 областях України та м. Києві ГМ «ОПОРА» реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект у рамках програми USAID «РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що її виконує фонд « Східна Європа». Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їхньої поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України.

Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності в окрузі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ