Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські десантники братимуть участь у Флеймінг Тандер в Литві

У першій декаді серпня в Литві відбуватиметься тактичне навчання «Флеймінг Тандер-2016», де українські збройні сили представлятимуть 37 військовослужбовців ВДВ зі Львова. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

"Українською найменування навчання перекладається, як «Полум’яний Грім», – розповідає командир бригадної артгрупи полковник Данило Давиденко. – Упродовж двох тижнів наші артилеристи обмінюватимуться практичним досвідом із колегами із США, ФРН, Бельгії, Латвії, Литви та Португалії. Навчання потужне, адже братимуть участь у них понад 1100 військовослужбовців. І, що головне, це навчання суто артилерійське. До цього часу ми не брали участі у подібних заходах міжнародного масштабу".

Зі слів офіцера, багатонаціональні артилерійські маневри відбудуться на базі навчального центру армії Литовської Республіки поблизу міста Пабарде. Торік на цьому ж литовському полігоні у рамках аналогічного навчання американці відпрацьовували практичне застосування САУ «Ховітцер».

У суботу, 30 липня, зі складу десантно-штурмової бригади за кордон відправляється штатний підрозділ – мінометний взвод та три офіцери штабу для участі у командно-штабній фазі навчання.

"Міжнародний інтерес до українського досвіду застосування артилерії у збройному конфлікті «гібридного» характеру – очевидний, – говорить полковник Д. Давиденко. – Вважаю, що наші солдати та офіцери, зважаючи на їх реальний та унікальний бойовий досвід, будуть одними з ключових персон на цьому навчанні. Адже усі без виключення хлопці брали участь в АТО".

Тема навчання - «тренування та оцінювання можливостей підрозділів вогневої підтримки (мінометних та артилерійських) для забезпечення ефективного вогню та підтримки маневру підрозділів на місцевості».

Полковник Данило Давиденко зазначив, що у діях своїх підлеглих абсолютно упевнений. Тренувальні завдання, які українські мінометники відпрацьовуватимуть разом із військовослужбовцями інших країн, вони виконували у реальних ситуаціях на Донбасі. Це, зокрема, зайняття вогневої позиції, задимлення та освітлення місцевості спеціальними боєприпасами. Окремий аспект – корегування вогню своєї артилерії та артилерії дружніх військ. Вогневі завдання виконуватимуться бойовими пострілами.

Додамо, що навіть у професійне свято – на День ВДВ, мінометники української «крилатої піхоти» будуть тренуватися.

До Латвії українські мінометники ВДВ їдуть у повному бойовому спорядженні зі штатною технікою та озброєнням. Зокрема, це міномети 120-го калібру 2С12 «Сані», штатною стрілецькою зброєю, приладами керування вогню та штатними засобами зв’язку тощо. Відзначимо, що мінометники ВДВ вже тривалий час користуються переносними радіостанціями фірм «Моторола» та «Харріс». Отже, вирішувати проблему сумісності із радіозасобами підрозділів інших країн, не потрібно. До слова, і транспорт у артилеристів ВДВ новенький. Це – надпрохідні вантажівки КрАЗ-6322 «Raptor» зі спеціальними кунгами для перевезення і захисту особового складу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ