Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські десантники відпрацювали дії у складі змішаних підрозділів

В межах збору особового складу резерву 80-ї одшбр ВДВ, що триває на базі одного з полігонів Західного регіону, відбулися ротні тактичні навчання.

Як розповів керівник заняття підполковник Валерій Скрид основну увагу було звернуто на тему ведення рейдових дій у визначеній смузі та на діях особового складу змішаних підрозділів.

– Впродовж визначеного часу десантно-штурмові роти виконували певні завдання, а вже на їхньому тлі особовий склад взяв участь в декількох етапах бойових стрільб. Окрім того, десантникам необхідно було подавити оборону противника, а згодом, наростивши зусилля, виявити та знищити або захопити важливі об’єкти в глибині його оборони.

За словами офіцера, тренування скеровані на те, аби військовослужбовці навчилися приймати вірні рішення в бойовій обстановці. «Окрім того, розвиваємо у солдатах впевненість та розважливість у своїх діях та ініціативність під час виконання завдань за призначенням. Добиваємося того, аби вони не губилися під час бою, чули своїх командирів, чітко усвідомлювали їх накази. Адже життям доведено не раз – безпорадне військо нічого не варте».    

Варто додати, що більшість резервістів – учасники бойових дій та виконували завдання в зоні проведення антитерористичної операції під час попередніх хвиль мобілізації.

Заступник командира взводу старший солдат Андрій Делюк розповів про те, що підписав контракт на військову службу за рік до війни.

– Перед тим добряче розпитав про частину у своїх друзів, які проходили строкову службу. Їхня думка була для мене вирішальною. Спочатку було важко, але враження та емоції були сильнішими від фізичної втоми. Згодом втягнувся. Брав участь в антитерористичні операції, а зараз разом з побратимами набуваю нового досвіду та навичок.

 Зважаючи на масштабність навчань військовослужбовців військового резерву Збройних Сил, а також чималий резонанс, якого вони набули в суспільстві та хвилю абсурдних, по суті, чуток з боку засланих «кАзачків» на етап злагодження підрозділів бригади були запрошені представники центральних та регіональних телевізійних каналів.

Під час роботи в армійському середовищі вони наочно змогли переконатися в тому, що озвучені строки перебування резервістів на зборах є реальними (http://www.mil.gov.ua/news/2016/09/03/u-zbrojnih-silah-ukraini-rozpochalis-masshtabni-zbori-z-rezervistami--/), а мета – надважливою на тлі «гри м’язами» країни-окупанта.

Підполковник Віталій Іванов, фото автора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ