Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські інтерполівці допомогли митникам перекрити незаконний ввіз автомобілів на суму майже півмільйона гривень

За допомогою Львівського регіонального відділу Інтерполу Центральна регіональна митниця порушила кримінальну справу за фактом незаконного ввезення на територію України 59 транспортних засобів вартістю близько півмільйона гривень. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба Державної митної служби України.
Як зазначено в повідомленні, протягом 2006 року на адресу однієї з вітчизняних комерційних профільних структур було завезено і випущено в вільний обіг транспортні засоби 1998-2003 років випуску (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі “Mercedes”, “Renault”, “Volkswagen”, “Ford Tranzit”, “Man”, “Peugeot partner”, “Hyundai”, ”Dodge”, “Volvo”, “Vanhool”, “Renders”).
Ввезення цих транспортних засобів здійснювалося на основі нібито контракту між вітчизняними підприємцями та однією з компаній Республіки Панама.
Митники вирішили перевірити законність ввезення вантажівок, мікроавтобусів та легковиків і звернулися за допомогою до Львівського регіонального відділу НЦБ Інтерполу. Як виявилося, зазначена у товаросупровідних документах панамська фірма-відправник у базі даних державного реєстру Панами не зареєстрована.
Як пояснювали самі перевізники, доручення на перевезення транспортних засобів та товаросупровідні документи щодо цього вони отримували від невідомих осіб, які називали себе як представниками вітчизняної фірми, так і заокеанської.
Встановлено, що у такий спосіб на адресу одного з вітчизняних підприємств протягом минулого року було перевезено 59 транспортних засобів з приховуванням від митного контролю справжньої вартості автомобілів, що завдало збитків державі на суму близько півмільйона гривень.
За цим випадком було порушено кримінальну справу, організаторів махінації і те, куди саме були спрямовані гроші за ввезені транспортні засоби встановлює слідство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ