Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські капелани на передовій заколядували так, що почув ворог

Капелани УПЦ КП зі Львова відвідали бійців 24-ї механізованої бригади, які нині виконують бойові завдання в зоні АТО. Для наших захисників привезли кілька тонн смаколиків: солодощі, вареники, овочі та інші потрібні речі. Про це в коментарі Гал-інфо сьогодні, 30 грудня, розповів отець-капелан, митрофорний протоієр УПЦ КП Володимир Бачинський.

«Це було дуже зворушливо. Бійці дуже чекали нашого приїзду. Ми завіншували їм, а потім заколядували всі разом, і це було так душевно, що важко передати. Плакали і хлопці, і ми. Тепер малесенька часточка Різдва буде у них на передовій. Там тепер дуже гаряче. Нема ніякої тиші. Ворог стріляє і з танків, і з мінометів», - сказав отець Володимир.

За його словами, нічна коляда запам’ятається і ворогу.

«Позиція дуже близько. Я переконаний, що коли ми колядували разом із нашими хлопцями, то ворог чув нас. Може, після того, як вони почули наші колядки, Бог пошле їм розум. Це все важко усвідовлювати... Бо поки ми будемо колядувати тут, наші бійці сидітимуть там в окопах, але такою є правда життя. Та ми будемо молитися за них, і поки будемо жити, будемо їхати до них і допомагати їм. Вони неймовірні та світлі, і Господь завжди буде на їхньому боці, бо вони стоять там за правду і за свою землю. Інакше бути не може!», - сказав отець Володимир.

За його словами, всі смаколики для бійців вдалося зібрати дуже швидко, адже відгукнулися парафіяни.

«Я справді вражений, адже часто кажуть, що люди вже втомилися. Ми переконалися, що наші люди невтомно готові допомагати нашому війську. Особливо хочеться подякувати голові благодійного фонду "Допомога і турботу" Мирославу Хом’яку, який допоміг нам матеріально, надав транспорт та кошти на поїздку», - сказав отець Володимир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ