Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські "Карпати" зіграли внічию з словацькою командою

В другому спарингу на підготовчому зборі в Туреччині "Карпати" зіграли внічию з словацькою командою Дунайска Стреда, - інформаційний центр ФК "Карпати".

«КАРПАТИ»: Підківка (Сілецький, 46), Мірошніченко, Нестеров, 2 гравці на оглядинах, Завійський (Чачуа, 68), Сениця (Кльоц, 28), Худоб’як (Філімонов, 78), Ксьонз (Богач, 85), 2 гравці на оглядинах, (Грисьо, 55).

Запасні: Зубейко, Вербний, Карпенко, Саламаха, гравець на оглядинах.

Головний тренер – Олег Дулуб. 

«ДУНАЙСКА СТРЕДА»: Славік, Живковіч, Гук, Шатка, Немет, Любічіч, Віда, Сімон Памбу, Контар, Пачінда, Шафранко.

Головний тренер – Чаба Ласло.

Голи: Ксьонз, 20 (пен.) – Віда, 10.

Попередження: Нестеров, 74.

Суперником у черговому спарингу для «зелено-білих» виступила «Дунайска Стреда», команда словацької «Fortuna ліги». Як і очікувалось, «Дунайска Стреда» вийшла на матч у бойовій готовності, адже вже у середині лютого вона розпочинає виступи в офіційному сезоні. Натомість, львів’яни тільки нещодавно розпочали підготовку до весняної частини сезону, а тренери команди продовжують підбирати оптимальний склад та перевіряти карпатівську молодь.

На перший тайм «Карпати» вийшли у такому складі: Підківка, Мірошніченко, Нестеров, 2 гравці на оглядинах, Завійський, Сениця, Худоб’як, Ксьонз та 2 гравці на оглядинах.

Першочерговим завданням для футболістів у подібних спарингах є те, щоб найкращим чином проявити себе та вдало зарекомендувати перед тренерами. Звична практика, коли на тренувальних зборах керманичі команди виставляють експериментальні склади на матч, так сталося і сьогодні. Та попри це, початок гри вийшов доволі динамічним, небезпека йшла від обох команд. Як тільки з’являлася нагода, Павло Ксьонз виривався вперед та шукав того, хто міг би завершити його передачу або й пробивав сам. 

На початку гри у карпатівців сталося непорозуміння в обороні: захисники загубили Віду, котрий точно зміг переправити м’яча у сітку воріт. Та «зелено-білі» зуміли швидко зрівняти рахунок. Потенційний новачок «левів» вдало прийняв та прокинув м’яча у штрафному майданчику, заробивши пенальті. Зрівняти рахунок вдалося все ж тому активному Павлу Ксьонзу. 

Під завісу першого тайму карпатівці затиснули суперників на їх половині поля та раз-по-раз атакували ворота Славіка. Спочатку, Худоб’як виривався уперед до воріт суперника, але не склалося з ударом. Пізніше Ксьонз гарно пройшов декількох опонентів, віддав м’яча на потенційного новачка, удар якого заблокувала оборона словаків.

З початком другої 45-хвилинки була помітна вже певна зіграність у діях футболістів «Карпат». Ксьонз активно співпрацював із гравцями на оглядинах, які в свою чергу, намагались вдало відриватись від захисників «Дунайскої Стреди» та якнайкраще пробивати по воротам суперника. У другому таймі не було багато моментів – словаки, як правило, зупиняли проходи карпатівців ударами по ногах та агресивними діями зі своєї сторони, за що арбітр мусив неодноразово призупиняти гру.

Словаки намагались вигадати щось цікаве біля воріт «Карпат», та створити по-справжньому небезпечний момент гравці «Дунайскої Стреди» так і не змогли. Відповідно, побачити у дії молодого воротаря Івана Сілецького теж не вийшло. Карпатівці вдало тримали оборону і ловили їх на швидких контратаках. Більше голів від команд уболівальники побачити не змогли, а другий спаринг для «зелено-білих» завершився нічиєю. Хоча, зважаючи на кількість моментів, ближчими до перемоги були саме карпатівці. 

Нагадаємо, що 24-го січня команда Олега Дулуба проведе одразу два поєдинки. Спершу вона зіграє проти узбецького «Олмалика», а потім проти казахського «Акжайика».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ