Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські колекціонери хочуть створити у нашому місті Музей приватних колекцій

Львівські колекціонери хочуть створити у нашому місті Музей приватних колекцій — повідомив „Гал-info” голова фракції блоку „Наша Україна” у Львівській міській раді Василь Трач. За його словами, до НУ звернулося кілька місцевих колекціонерів, які погодилися надати свої приватні колекції на всезагальний огляд львів’ян та гостей міста. Місту ж залишається лише подбати про приміщення для музею, забезпечити його охорону та належні умови для зберігання творів мистецтва. Отож, сьогодні, 30 листопада на сесії Львівської міської ради Василь Трач звернувся від імені колекціонерів до голови міста з проханням підтримати таку ініціативу.

 Якої форми власності — приватної чи комунальної — має бути цей музей і чи повинні колекціонери платити за оренду приміщення для нього, якщо музей буде приватним, як пояснив Василь Трач, наразі ще не йшлося. На особисту ж думку депутата, для такої справи місто має надати колекціонерам приміщення в оренду на правах безкоштовного найму. Натомість власники колекцій в перспективі мали б передати у комунальну власність бодай частину своїх колекцій. 
„Йдеться про збірку творів мистецтва, художні колекції та скульптури, які є надбанням кількох століть. Наша фракція підтримує цих людей, які хочуть, щоб твори мистецтва, якими вони володіють, були не лише їхнім особистим надбанням, а щоб їх також змогли побачити львів’яни та гості міста. Вони не ставлять питання, щоб передати їм приміщення у приватну власність, вони хочуть, щоб їм надали приміщення просто для експозиції”, — наголосив Василь Трач.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ