Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські комуністи вимагають порушити справу через перепоховання вояків СС «Галичина» в Гологорах

Львівські комуністи вимагають притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, які організувати та провели у селі Гологори Золочівського району перепоховання останків 16 вояків дивізії СС «Галичина» - про це Гал-інфо повідомив керівник Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко.

За його словами, дійство, що відбулося 28 липня у  селі Гологори на Золочивщині, де  колишніх вояків дивізії СС «Галичина» перепоховали з усіма почестями та з використанням фашистських атрибутів, є не що інше як пропаганда фашизму.

«Передусім потрібно пам’ятати, що 14 добровольча гренадерська дивізія СС «Галичина» українською ніколи не була і інтереси українського народу ніколи не захищала, - заявив Юрій Ткаченко. – Воювала дана дивізія за інтереси фашистської Німеччини і «прославилася» тим, що брала участь в придушенні  Варшавського повстання, знищенні партизанських загонів маршала Тіто у Словенії, знищенні 28 лютого 1944 року  села Гута Пенятська, коли було вбито більше 500 мирних жителів, включаючи жінок та дітей».  

«У чинному законодавстві України термін «фашизм», на жаль, відсутній. –– продовжив Юрій Ткаченко - У той же час у діючому Кримінальному кодексі України міститься ряд статей, які встановлюють кримінальну відповідальність за характерні для фашизму злочини, що дозволяють вести ефективну боротьбу з найбільш небезпечними злочинами профашистської направленості. Зокрема, статтею 161 КК України передбачено кримінальну відповідальність за умисні дії, спрямовані на розпалювання  національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності. Дійство, що відбулося в селі Гологори, під дію вищезгаданої статті повністю підпадає».

Як стверджує Юрій Ткаченко, усі матеріали щодо перепоховання посібників фашистів в селі Гологори на сьогоднішній день передано народному депутату Олександру Голубу: для підготовки та скерування депутатських запитів на адресу обласного ГУМВС та прокуратури Львівської області, з проханням порушити по подіям у селі Гологори Золочівського району кримінальні провадження.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ