Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські коні не йдуть в політику

Працівники Львівського іподрому наразі не поїдуть до Києва верхи на конях. То ж поки що кінного пікету за участю півтори тисячі тварин під Секретаріатом Президента не буде. Як розповів у коментарі „Гал-info” голова профкому ДП „Львівський іподром” Федір Войтович, у всьому винні конезаводчики з Криму, які забажали долучити до кінного протесту проти передачі Львівського іподрому у власність міста політичні вимоги.
„Вони погодилися доставити на літаках коней для пікетування, але за умови, що вони висунуть свої вимоги, які стосуються виборів та ситуації із землею. Ми ж не хочемо все це змішувати”, – каже він.
За словами Войтовича, учора відбулася зустріч працівників іподрому з директором департаменту містобудування, який пообіцяв, що працівники іподрому поспілкуються на цю тему з мером, представниками Міністерства агрополітики, представниками СБУ тощо для вирішення ситуації в правовому полі.
Нагадаємо, що своїм указом Президент України Віктор Ющенко передав ДП „Львівський іподром” у власність територіальної громади міста. Працівники іподрому проти такою передачі, оскільки це, на їхню думку, становить загрозу для існування та функціонування конезаводу, на якому живе і тренується близько ста коней. Перша акція протесту відбулася біля стін львівської Ратуші – близько 30 працівників верхи на конях з плакатами пікетували мерію на знак протесту проти передачі підприємства у комунальну власність. На їхню думку, це робиться з метою знищити підприємство і збудувати на його землях будинки.
Міський голова Андрій Садовий натомість у коментарях ЗМІ запевняє, що на території іподрому буде лише іподром і нічого більше.
Свої вимоги пікетувальники збиралися повторити під Секретаріатом Президента під час акції протесту за участю півтора тисячі коней з конезаводів усієї України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ