Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські музиканти вимагатимуть від Президента підтримати українську музику в ефірі

У четвер, 10 листопада, о 13.00 у Львові на пл. Ринок відбудеться акція проти закону, яким скорочено присутність українського аудіо-та відеопродукту в українському ефірі вдвічі – з 50% до 25%. Про це повідомили організатори.

Українські співаки та співачки вимагатимуть накласти президентське вето на прийнятий Верховною Радою України 3 листопада 2011 року проект Закону № 6342 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення та радіомовлення».

Свою участь у акції вже підтвердили такі виконавці: гурти «Люди Добрі», «Барвінок», «Illusion», співаки Назар Савко, Софія Федина та інші.

«Внаслідок реалізації цього Закону значно зменшиться кількість вітчизняних передач на радіо і телебаченні, що вдарить як по глядачах, так і по працівниках телебачення, культури, шоу-бізнесу — акторах, тележурналістах, музикантах, режисерах, відкриє шлях до безконтрольного захоплення ринку іноземним телепродуктом і музикою за рахунок вітчизняної. Відсутність квот щодо звучання українських авторів та виконавців на радіо призведе до зникнення української музики з ефіру, а не вирішить проблему одноманітності існуючих радіостанцій, адже жанрова різноманітність досягається шляхом надання ліцензій радіостанціям різних напрямків», – йдеться у зверненні противників Закону.

Акція пройде без партійної та організаційної символіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ