Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські опозиціонери визначились зі списками претендентів на звання єдиного кандидата

Опозиційні політичні партії визначилися зі єдиними кандидатами на мажоритарних округах на Львівщині. Про це сьогодні, 31 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив депутат Львівської облради Олександр Старовойт.

«Опозиційні партії вже подали попередні списки потенційних кандидатів на округи Львівщини. Це не є дуже велика кількість, тому виглядає це досить реалістично»,- пояснив Олександр Старовойт.

За його словами, на один мажоритарний виборчий округ наразі припадає 3-4 кандидата-опозиціонера. Наступним кроком буде визначення шляхом праймерізу єдиного кандидата із запропонованих висуванців.

«Вважаємо, що технологія визначення єдиного кандидата через праймеріз – це найбільш справедливо. Над організацією проведення праймерізу нині працює робоча група, яку очолює Ярослав Рущишин», - сказав Олександр Старовойт.

Прізвища потенційних кандидатів Олександр Старовой поки не назвав.

Довідка.

Праймеріз – попередні вибори,тип голосування, в котрому обирається один кандидат від партії. Зміст «праймеріз» полягає в тому, щоб кандидати від однієї партії не відбирали один в одного голоси на основних виборах, оскільки їх електорат як правило близький. Час від часу ті, хто програє на праймеріз, все ж таки вирішують взяти участь у виборах, але як незалежні кандидати, без підтримки партії. Праймеріз особливо часто використовується в США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ