Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські педагоги вирушили на Схід

У вівторок, 17 жовтня, півсотні вчителів Львівщини вирушили на схід України навчати місцевих школярів у межах проекту обміну педагогами. У свою чергу півсотні вчителів сходу приїдуть вчити науки школярів Галичини, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Проводжаючи вчителів-земляків, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зауважив, що проект триває і 50 педагогів уже завтра будуть в Сєвєродонецьку Луганської області. «Після цього вони роз’їдуться по школах і два тижні вчитимуть луганських дітей. У свою чергу вчителі зі сходу приїдуть до нас і викладатимуть у школах Львівщини», - розповів він.

«Тішуся, що цього разу ще більше вчителів бере участь у проекті, а дехто з них уже вдруге вирушає до дружньої нам області. Зауважу, що з обох сторін – педагоги різних спеціальностей: філологи, історики, географи та інші. Фактично відбувається заміщення», - резюмував Олександр Ганущин.

Варто додати, що разом із педагогами з Луганщини до нас приїздить і мистецький десант, який ставитиме вистави в театрах Львівщини.

Зауважимо, що минулого року на Львівщину приїздили півсотні педагогів із Луганщини. Протягом місяця вони навчали школярів Львівської та Тернопільської областей. У свою чергу вчителі із Західної України працювали у школах сходу.

Нагадаємо, 16 вересня Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ