Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівські підлітки знімають кіно про Підзамче

У вівторок у Львові розпочала роботу «Кіномайстерня. Підзамче» для підлітків. На території біля арт-центру «Фабрика повидла» стартували заняття з кіномистецтва для тинейджерів, з якими працюватиме професійна команда митців зі Швеції, Білорусії та України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Майстер-класи триватимуть два тижні і завершаться презентацією результатів для всіх охочих 18 березня.

Проект “Кіномайстерня. Підзамче” має на меті відкрити цікаве і невідоме індустріального району Підзамче через призму сприйняття тутешніх підлітків. За словами організаторів, молоді львів’яни зможуть стати героями, режисерами або операторами кіно, пізнати секрети звукорежисури чи пройти практику акторської майстерності.

Викладачами майстерні стали Сибріґ Доктер (Швеція), Шіда Шахабі (Швеція), Сергій Петлюк (Україна), Катерина Радченко (Україна), Софія Садовская (Білорусь), Базіль (Білорусь).Ініціативу здійснюють за підтримки компанії «Фабрика повидла».

«Завдяки проекту «Кіномайстерня. Підзамче» ми б хотіли поступово окреслювати нову ідентичність та візію району Підзамче. На нашу думку, створення арт-центру «Фабрика повидла» сприятиме цьому. Це один із нових мистецьких проектів, який відбуватиметься біля приміщень арт-центру і допоможе як львів’янам, так гостям міста переосмислювати цей індустріальний район», - зазначила директорка компанії «Фабрика Повидла» Божена Закалюжна.

Організатори дійства запрошують всіх охочих 18 березня на презентацію результатів тижневої роботи підлітків. У програмі – інсталяції робіт, кіноперегляд та обговорення на тему позитивних змін у середовищі за допомогою культурної інтервенції.

Довідка.

Організаторами "Кіномайстерні. Підзамче" є шведська організація Lava Dancproduction за підтримки: Swedish Institute та Harald Binder Cultural Enterprises.

Арт-центр «Фабрика повидла» - мистецький простір, який постане на місці колишнього заводу. Тут будуть втілюватимуть проекти у різних культурних напрямках, експонуватимуть сучасне мистецтво, аудіовізуальні інсталяції, надаватимуть майданчик для театральних та музичних виступів, лекцій та майстер-класів, влаштовуватимуть мистецькі резиденції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ