Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські посадовці «заробили» на ремонті майже 500 тисяч гривень

Оперативники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області викрили посадовців одного із львівських підприємств. Зловживаючи службовим становищем, вони привласнили майже 500 тисяч гривень. Під час проведення ремонтів у приміщеннях підприємства спритники підробили акти виконаних робіт і безпідставно привласнили гроші. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС у Львівській області.

Згодом з’ясувалося, що у травні 2010 року цим товариством було укладено договори із комерційними структурами щодо проведення ремонтних робіт у приміщеннях підприємства. На це виділили майже 500 тисяч гривень. Однак, попри те, що жодних ремонтів проведено не було, вже наступного місяця підприємливі чиновники оформили фіктивний акт виконаних підрядних робіт.

На підставі цих документів із рахунку товариства було перераховано чималу суму. Надалі ці гроші службовці просто привласнили.

Слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 КК України (Службове підроблення). Розслідування справи триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ