Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські прикордонники виявили рештки воїна, що захищав кордон під час Другої Cвітової

Прикордонник відділу «Рава – Руська» виявив черепну коробку в ржавому шоломі воїна років Другої Світової війни. Рештки лежали на відстані 500 метрів від лінії державного кордону у лісосмузі, повідомили у Державній прикордонній службі України.

Під час розкопок тіла було виявлено рештки чоловіка, у якого не було правої ноги, роздроблена права рука, а кисть цієї руки знаходилась в ногах. Усі ці факти дають можливість припускати, що цей чоловік загинув від артилерійського снаряду.

Також, біля тіла було знайдено 120 набоїв до рушниці Мосіна, що дає можливість припустити що цей чоловік був з числа рядового складу.

Цікаво те, що при розкопках було знайдено капсулу, у якій були персональні данні воїна, але, нажаль, вони були написані простим олівцем і візуально можливо розгледіти перші дві букви «д, е».

Усі ці знахідки вказують на те, що, ймовірно, цей чоловік загинув у перші дні війни, адже першими ворожий наступ приймали прикордонники. А у цей період на цій території знаходився 91 Рава – Руський прикордонний загін, 17 прикордонна застава та 41 стрілкова дивізія. Отож, судячи з історичних фактів, цей військовослужбовець, можливо, був членом одного з цих військових формувань. 

Достеменну інформацію можна буде дізнатися з експертиз та досліджень спеціалістів. За цим і звернулися до Голови Громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять»» у м. Жовква з дослідження місцевості. З метою перепоховання за християнськими та військовими звичаями на цивільному або військовому кладовищі виявлених останків ймовірного воїна.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ