Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські рятувальники відзначили професійне свято

Сьогодні, 15 вересня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулися урочистості з нагоди професійного свята усіх працівників ДСНС – Дня рятівника, повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Щорічно, 17 вересня, у день вшанування ікони Божої Матері «Неопалима купина», рятувальники України відзначають своє професійне свято. Саме згадана ікона з давніх часів вважалася оберегом від пожеж та інших стихій. До цієї ікони сотні років зверталися люди, благаючи про допомогу, порятунок та захист. І саме з таких же причин, сьогодні люди звертаються до рятувальників, які для тисяч наших співгромадян стали справжніми ангелами-охоронцями у найрізноманітніших надзвичайних ситуаціях. 

Для участі в урочистому засіданні запросили голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, заступника Львівського міського голови Ростислава Дацківа та прокурора Львівської області Юрія Квятківського.

З нагоди свята до колег із вітальним словом звернувся очільник рятувальників Львівщини генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський: «За двадцять років функціонування Служби порятунку ми пройшли нелегкий шлях, ліквідували десятки тисяч пожеж, врятували чимало людських життів та їхнє майно, боролися із наслідками як природних, так і техногенних катастроф. Витримка і сумління, самовіддана праця і професіоналізм, надійність і взаємовиручка – це якості, які характеризують працівників нашої служби. Не шкодуючи власних життів, ви рятуєте життя людей, які потрапили у біду, стаєте для них надійною опорою у тяжкі хвилини. Дякую вам за відданість справі, мужність, рішучість та сміливість».

Рятувальники не зважаючи ні на що, йдуть на ризик, не думаючи про своє життя задля порятунку інших. Хвилиною «мовчання» усі присутні у залі вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя до кінця виконував свій професійних та особистий обов’язок. 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка подякував рятувальникам за ту роботу, яку вони виконують щодня. «Кожного дня виникають такі ситуації, коли надія людей залишається виключно на вас. І ви, за велінням совісті та за покликом виконанням службового обов’язку йдете рятувати, не зважаючи ні на що. У певних ситуаціях ви залишаєтеся єдиними стражами безпеки на межі між Господом Богом та людьми», - виголосив губернатор. «Дякую вам за те, що ви є. Бажаю аби ви були гордими вашої професії, а вдома вас завжди чекали близькі та рідні», - завершив своє вітальне слово О. Синютка.

До усіх привітань долучився голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Він подякував рятівникам за те, що гарантують спокій у нашому суспільстві. Він зауважив, що ми всі працюємо спільно, пліч-о-пліч, і бачимо які ефективні результати ця співпраця дає. О. Ганущин побажав фахівцям ДСНС лише оптимізму, віри у краще майбутнє та добробуту у родинах. 

Почесними грамотами, подяками, черговими спеціальними званнями, «Знаком пошани» та нагрудними знаками «За відвагу в надзвичайній ситуації», орденами «Честь і слава», медалями «За відвагу на пожежі», «Герой-рятівник» нагородили рятівників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків, а також ветеранів пожежної охорони.

Нагадаємо, що цьогоріч ми святкуємо 20-річчя від моменту створення Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту України. У 1996 році Указом Президента України було створено єдине відомство — Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, яке стало провідним органом у системі виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.

На базі підрозділів Державної пожежної охорони було створено Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту МНС України, яка сьогодні називається Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ