Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівські шахтарі відправлятимуть вугілля за 1000 км на Трипільську ТЕС

У найближчі дні ДП «Львіввугілля» розпочне поставку видобутого вугілля на Трипільську ТЕС, що входить до складу державного підприємства «Центренерго». Цю інформацію підтвердив т.в.о. директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов.

За його словами державне підприємство Держвуглепостач, котре є оператором на ринку постачання вугілля для теплових електростанцій, веде переговори з Центренерго на поставки вугілля з ДП «Львіввугілля». Логічно було б продовжувати постачати на Добротвірську ТЕС, котра від нас на відстані  12 км, видобуте у нас вугілля», - коментує Олег Акімов. -  Транспортувати вугілля на Трипільску ТЕС, а це приблизно 1000 км, економічно недоцільно».

На думку керівника ДП «Львіввугілля» такі рішення можуть призвести до катастрофічної ситуації для шахтарів. «Якщо не вдасться налагодити логічний збут нашого вугілля, то буде йтися не лише про скорочення працівників, а й про взагалі ліквідацію шахт. Адже квота, котру нам виділили для Трипільскої ТЕС – всього 20 тис. тонн в місяць», - говорить Олег Акімов.

Нагадаємо, що упродовж останніх років вугілля на теплові електростанції постачалось за економічно доцільним механізмом, який передбачав, що ДТЕК поставляє вугілля газової групи на теплоелектростанції ДП Центренерго, а частина вугілля, яке видобувають ДП "Львіввугілля" та "Волиньвугілля" відвантажується на Добротворську і Бурштинську ТЕС (Львівська та Івано-Франківська області, належать "ДТЕК Західенерго"). 

Так, за повідомленням ДТЕК, за 10 місяців 2017 року вона придбала 583,6 тис. тонн вугілля Львівсько-Волинського басейну (в середньому 58 тис т на місяць). 

З початку грудня цього року ДП Центренерго припинило поставляти на свої теплові електростанції вугілля газової групи, видобутого на шахтах ДТЕК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ