Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівські школи поки що не будуть закривати на вимушені карантини через погодні умови

У Львові температура повітря різко знизилась, і, відповідно, постало питання безпечного відвідання школярами своїх навчальних закладів. Як повідомила в.о. начальника управління освіти Катерина Гороховська, поки у Львові не планують вводити карантин. Про це

Як повідомили в управлінні освіти, зараз нема жодних підстав для закриття шкіл через температуру на вулиці. Школи підготовленні до таких морозів, окрім того діє єдина стандартна схема, коли школи можуть оголосити тимчасові канікули через погодні умови.

«Відповідно до санітарних правил 2001 року, при середньодобовій температурі -200С діти молодших класів можуть не відвідувати школу. Школа закривається на так званий тимчасовий карантин. Старші класи перестають відвідувати школу при -240С. Але має бути дотримана ще одна умова – швидкість руху повітря має бути 5 м/с. Це також впливає», - розповіла в. о. начальника управління освіти Катерина Гороховська.

З її слів, в управлінні освіти відслідковують ситуацію з погодними умовами, і якщо буде необхідно, то вони готові закрити школу в зв’язку з пониженням температури та припинити навчання в школах до підвищення температури. В такому випадку навчання припиняється на термін до 5 днів чи до підвищення середньодобової температури відповідно до норми.

За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології, протягом наступних днів денна температура повітря не перевищуватиме -160С, тому закриття шкіл на тимчасовий карантин не передбачається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ