Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школярі організували велопробіг, присвячений героям України

3 жовтня учні СЗШ № 100 м. Львова провели акцію, присвячену борцям за волю України всіх часів. Учасників велопробігу "МИ НАЩАДКИ ГЕРОЇВ. НЕБЕСНА СОТНЯ ДИВИТЬСЯ НА НАС" не злякав дощ, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Перед виїздом усі вшанували героя України, випускника школи Юрія Нагорного, поклали квіти до пам’ятної меморіальної таблиці, встановленої на фасаді закладу. Хвилиною мовчання пом’янули Мирослава Мислу – офіцера ЗСУ, прапор підписаний бійцем зберігається у школі, як вдячність за волонтерську допомогу фронту.

Вирушивши у дорогу до Рясної-Руської, учні поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні та пам’ятника Українській Повстанській Армії. Прослухавши історію боротьби українського народу, учасники велопробігу повернулись у школу. Після чого заспівали славень України, пройшли історичний квест та отримали подарунки.

«Мені дуже сподобалась акція, ми з прапорцями України та УПА подорожували, щоб привернути увагу до долі України. Львів’яни з вікон  автівок махали нам руками та вітались «Слава Україні» під час велопробігу. Це було дуже патріотично», - зазначив учень  СЗШ № 100 м. Львова Денис Гусашвілі.

«Історія в пам’яті та пам’ять в історії. Творити нове і зберігати свою історію, бути сучасним і вчитись у минувшини. Врешті, вчитись у сьогодення... Вчитись у героїв, пам'ять яких вшанували учні школи з небайдужими мешканцями мікрорайону Рясне 2. Такий наш посил для усіх мешканців нашого міста», - наголосив директор СЗШ №100 Василь Титар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ