Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівській міськраді загрожує повна монополія, яка тільки зашкодить Львову, - політологи

Партія міського голови Львова Андрія Садового «Самопоміч» може пройти справжнє політичне випробування владою. Про це сьогодні, 19 жовтня, відповідаючи на запитання Гал-інфо під час прес-конференції розповів політолог Анатолій Романюк.

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

За його словами, якщо станеться так, що «Самопоміч» отримає найбільшу фракцію у Львівській міській раді, то перемога може стати для них важким випробуванням.

«Ці вибори і результат на виборах – це складне випробування для «Самопомочі» і для міського голови Львова Андрія Садового. Якщо раніше він міг говорити, що є проблеми із депутатським корпусом, який блокує роботу та заважає реалізувати ініціативи міського голови, то  після перемоги він може втратити таку можливість», - зазначив Анатолій Романюк.

Він додав, що коли партія отримує високий результат на виборах, то це автоматично означає, що вона також отримує і високу політичну відповідальність.

«Більше не можна буде призначати винних за провали у господарюванні містом, адже міський голова матиме своїх депутатів. Випробування владою – це найскладніше випробування», - сказав політолог.

Як зазначив політолог Юрій Шведа, монополія у міській раді – це небезпечно і надшкідливо для громади.

«Монополія однієї політичної сили та міського голови різко зменшує шанси на контроль з боку інших політичних сил. Депутати мають перевіряти роботу виконавчої влади, але коли ці депутати зв’язані із виконавчою владою, то про контроль мова не йтиме. Коли одна політична сила отримає всі важелі впливу, то інтереси громади будуть слабо представлені і доносити альтернативні рішення буде складно», - впевнений Юрій Шведа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ