Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському державному університету фізичної культури – 65 років

Сьогодні, 4 листопада, відбулась урочиста Академія з нагоди 65-річчя Львівського державного університету фізичної культури. Свято відкрили вихованці вишу. Вітальне слово виголосив професор, доктор педагогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української академії наук, ректор Євген Приступа.

Він, зокрема, розповів про багаторічну історію навчального закладу, який виховав тисячі атлетів, тренерів, викладачів, кожен з яких зробив свій вагомий внесок у процвітання українського спорту та Олімпійського руху. Було віддано шану найіменитішим: В. Чукаріну і Б. Макуцу (спортивна гімнастика), Ю. Куценкові та Тер-Ованесяну (легка атлетика), О. Білявському і В. Іванчуку (шахи), Г. Андронову та Ф. Досаєву (плавання), В. Станковичу і В. Сидяку (фехтування), В. Березі та М. Сливинському (веслування), П. Королю (важка атлетика).

Ректор подякував також і сьогоднішнім вихованцям-випускникам - майстрам спорту, переможцям змагань, олімпійським чемпіонам, серед яких: Д. Грачов, К. Палеха, А. Айвазян, О. Петрів, Я. Шемякіна, О. Скобельський, І. Фрейдун, А. Котельник, С. Шеремета та багато інших іменитих спортсменів.

Серед більш як двадцяти тисяч випускників університету – понад 400 заслужених тренерів, учителів та працівників фізичної культури, а також понад 200 переможців і призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Було зачитано також ряд офіційних привітань від керівників нашої держави, громадських діячів, народних депутатів України, керівників Львова і області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ