Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівському госпіталю потрібні лікарі унікальних спеціальностей

З початком бойових дій виникла потреба в підготовці лікарів унікальних спеціальностей – ерготерапевтів. Про це повідомляє медіа-центр Міноборони України (Львів).

За даними керівника військово-медичного клінічного центру Західного регіону Івана Гайди, від початку 2017 року ВМКЦ ЗР пролікував понад 6,5 тисяч пацієнтів. З них, близько 4 тисяч – діючі військовослужбовці. Також, від початку АТО 3000 військовослужбовців отримали допомогу хірургічного профілю безпосередньо у районі бойових дій.

Було зазначено, що упродовж нещодавнього періоду з військового госпіталю та лікарні імені Мечнікова міста Дніпра було прийнято два спеціалізованих рейси літака АН-26 "Віта" із пораненими бійцями АТО із трьома десятками солдатів та офіцерів, які отримали поранення та бойові травми під час боїв на сході. У районі проведення АТО також продовжують діяти 66 мобільних військових госпіталів, які є структурними підрозділами ВМКЦ ЗР, та автосанітарна рота.

Зі слів керівника ВМКЦ ЗР, з початком бойових дій, виникла потреба в підготовці лікарів унікальних спеціальностей. Зокрема, ерготерапевтів, перший  набір яких здійснили профільні ВНЗ в минулому році. Оскільки ВМКЦ ЗР спеціалізується на реабілітації пацієнтів зі спинальними травмами, у рамках лікувальної програми застосовуються методи ерготерапії, спрямовані на допомогу пораненим бійцям АТО, прикутих до інвалідних візків, адаптуватися в повсякденному житті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ