Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському центру народної творчості і культурно-освітньої роботи – 70 років

Сьогодні, 26 листопада, у Львівському палаці мистецтв пройшли урочистості до 70-річчя Львівського обласного державного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи. Захід зібрав близько сотні працівників культури зі Львова та області.

 

Виконуючий обов’язки директора  Львівського обласного державного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи Володимир Ропецький у вітальному слові зазначив, що це свято не лише працівників культури, а й аматорів народного мистецтва. Адже саме вони пам’яттю та збереженням автентичності народних звичаїв  не дають розгубити наші рідні традиції.  

 

За словами Володимира Ропецького, на сьогодні Центр координує більше як 1300 народних домів та більше як 6 тисяч аматорських колективів. «Ці колективи підкорили не лише українські сцени, а й європейські, ба, навіть світові», – додав Володимир Ропецький. Щодо останнього великого виступу колективів Львівського центру, то він відзначає творчий звіт, який відбувся в жовтні на сцені Національного Палацу культури «Україна» у Києві.

 

Під час ювілейного концерту Начальник управління культури та туризму Львівської ОДА Галина Дорощук за вагомий внесок у розвиток культурної спадщини  нагородила званням Почесного працівника культури письменника  Володимира Квітневого.

 

«Я щасливий, що отримав це звання саме зараз, в період розквіту української культури, а не 20 чи 30 років тому», - наголосив Володимир Квітневий.

 

Також Галина Дорожчук нагородила низку працівників Центру почесними грамотами від імені Львівської ОДА. «Центр об’єднав навколо себе творчий потенціал області. Це осередок, який працює з простими людьми, щоб відкрити у них нереалізовані таланти» - додала вона.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ