Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську облраду пікетують мешканці Бібрки і Кам’янки-Бузької, хочуть винести хімічні підприємства з міста

Відразу два пікети під стінами Львівської обласної ради організували мешканці Бібрки та Кам’янки-Бузької. Зокрема мешканці Бібрки вимагають припинення діяльності заводу „Полісинтез” і винесення виробництва за межі міста. Натомість мешканці Кам’янки-Бузької вимагають винесення з міста спільного підприємства „Кроно-Україна,” яке, на їхню думку, забруднюю середовище хімічними викидами.
Обидва питання включені у розгляд порядку денного сесії Львівської обласної ради. З огляду на те, що люди пікетують, було вирішено розглянути ці питання перед обідом. В даний час іде розгляд питання про подальшу долю ДП „Полісинтез” АТ „Органіка”. На доручення голови ЛОДА Миколи Кмітя з цього приводу доповідав голова Перемишлянської РДА Олег Паска. Опонентом у дискусії навколо „Полісинтезу” виступає голова екологічної комісії Михайло Коваль. Під час дискусії були визначені основні порушення підприємства, а також покарання, яке понесли власники і працівники ДП „Полісинтез” за протизаконну діяльність. Водночас, як наголошує Паска, з боку райдержадміністрації пропонується два виходи із цієї ситуації. Перше – шлях переговорів, на який пішла адміністрація, організувавши круглий стіл за участю представника ДП „Полісинтез” та міського голови Бібрки Ореста Краєвського. Інший шлях – це шлях судовий, на який вже ідуть польські власники підприємства, які захищають свої права і хочуть відновити діяльність за допомогою суду.
Зранку Львівську обласну раду пікетували також працівники мережі комунальних аптек. Однак оскільки їхнього питання в порядку денному не було, пікетувальники розійшлися.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ