Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську "Статую Свободи" підсвітять

Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
Прес-служба ЛМР
1/11
Завершились роботи з реставрації скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Зараз працюють над влаштуванням підсвітки. Реставратори відновили позолоту на короні та факелі. Про це прес-службі Львівської міської ради розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Завершилась реставрація центральної фігури нашої статуї «Ощадність». Це є хороший зразок співпраці влади та громади, бо кошти збирали на благодійному аукціоні. Роботи виконувало ПП «Оберіг». Роботи були складні, бо працювати треба було на висоті. Виконуючи проектну документацію, не було відомо, що промені на короні є позолочені. В процесі виконання робіт довелось це змінювати. Зараз позолота виконана за кошти фірми «Оберіг», також спонсори нам надали золоту фарбу для факелу. Зараз ми працюємо над підсвіткою, найближчим часом ця підсвітка буде функціонувати. Робимо це за кошти меценатів», - розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища.

Нагадаємо, 17 січня об 11:00 год. на майдані біля пам’ятника Т. Шевченкові відбудеться офіційне відкриття відреставрованої скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Про це повідомляє прес-служба Університету банківської справи.

Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці 2015-го студенти УБС спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Національного університету «Львівська політехніка» провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптурної групи «Рільництво. Ощадність, Промисловість».

Довідка.

«Аукціон надій» – щорічний наймасштабніший благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи.

Зазвичай, лотами на Аукціоні виставляються речі відомих в Україні осіб - авторитетних осіб з галузей політики, економіки, культури, шоу-бізнесу, спорту тощо.

«І Аукціон надій» (м.Львів), 2006 рік – зібрано 43 800 грн. Обладнано мультимедійний клас у Школі соціальної реабілітації м.Городка.

«ІІ Аукціон надій» (м.Львів), 2007 рік – зібрано 75 тис.грн. За ці гроші куплено інкубатор екстра-класу для пологового будинку №1 м.Львова – найкращий на сьогодні в області.

«ІІІ Аукціон надій» (м.Львів), 2008 рік став масштабним заходом, що включав круглі столи, флеш-моби, залучення організацій, створення сайтів та банерів тощо. Результат – зібрано понад 200 тис.грн. Відкрито перший в Україні Храм Пам’яті у відреставрованій старовинній дерев'яній церкві у селі Кути Буського району.

«ІV Аукціон надій» (м.Черкаси), 2009 рік. Мета заходу – привернути увагу громадськості до збереження малих річок України та очищення ріки Вільшанка. Результат - зібрано майже 200 тис.грн., розпочато очищення русла річки, здійснено конкурс на його оздоблення, укріплено береги у селі Млієві.

«V Аукціон надій» (м.Харків), 2011 рік - зібрано майже 200 тис.грн., облаштовано реабілітаційний кабінет у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально–виховному закладі для дітей з вадами слуху.

«VІ Аукціон надій» (м.Львів), 2011 рік – зібрано більше 200 тис.грн. Відкрито перший в Україні центр соціокультурної реабілітації у спецбібліотеці для людей з вадами зору ім.Шевченка, створено студію звукозапису, видано книгу поезій плоскодруком.

«VII Аукціон надій» (м.Київ), 2012 рік. Зібрано понад 200 тис.грн. Усі 10-класники українських інтернатів отримали навчальну літературу та стали слухачами лекцій з освоєння азів фінансової грамотності.

«VIIІ Аукціон надій» (м.Черкаси), 2013 рік. Зібрано близько 400 тис.грн. Відкрито дубову алею у селі Моринці, встановлено буккросингову шафу.

«IX Аукціон надій» (м.Харків), 2014 рік. Зібрано понад 200 тис.грн. Закуплено три динамічних параподіуми для Науково-дослідного інституту протезування та протезобудування.

«X Аукціон надій» (м. Львів), 2015 рік. Зібрано понад 300 тис. грн. Передано на реставрацію скульптури «Рільництво. Ощадність. Промисловість».

«XІ Аукціон надій» (м. Київ), 2016 рік. Зібрано близько 400 тис. грн. Зібрані кошти підуть на перекваліфікацію та реабілітацію колишніх військових.

Нагороди:

«Аукціон надій» – переможець у номінації «Благодійна акція року» Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2012, 2013».

Cпеціальна нагорода конкурсу "Благодійник року-Львівщина 2011".

Приз «Народний благодійник» V Національного конкурсу «Благодійник року» ВБО «Асоціація благодійників України» за проведення щорічного благодійного студентського заходу «Аукціон надій», 2010 р.

Серія фото І-го «Аукціону надій» перемогла в номінації «Благодійність і соціальний захист» у ІІ Всеукраїнському фотоконкурсі «Благодійність крізь призму об’єктива», 2010р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ