Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських вчителів навчають працювати з незрячими школярами

На базі навчально-методичного центру освіти Львова відбулись перші із запланованих навчально-методичних семінарів/тренінгів з організації інклюзивної форми освіти дітей з важкими порушеннями зору. На наступних заняттях освітян знайомитимуть з технічними засобами, які використовуються для навчання незрячих дітей, способами адаптації підручників та організацією корекційної допомоги. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Заняття провели працівники Ресурсного центру освітніх інформаційних  технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» Оксана Потимко і Марта Сидоряк та  вчитель-методист  Галина  Ліщинська.

«Львівських освітян знайомили не лише з компонентами інклюзивної освіти незрячих школярів, але й з методиками проведення різних уроків. Загалом заплановане  проведення серії  майстер-класів  для  вчителів  та асистентів  міста  Львова до кінця поточного року. На наступних заняттях освітян  знайомитимуть  з  технічними засобами, які використовуються для   навчання   незрячої  дитини,  способами адаптації підручників, додатковими  дидактичними засобами, організацією  колекційної допомоги. В основу занять модератори поклали власний досвід багаторічної роботи  з незрячими дітьми та напрацьовану ними модель інклюзивної освіти незрячих школярів,  а  також досвід країн Скандинавії, з якими ЛОО ГО «Українська  спілка  інвалідів  - УСІ» та Ресурсний центр Львівської політехніки співпрацюють з 2007 року», - розповіла Оксана Потимко.

Заняття відбулись у рамках реалізації соціально-культурного проекту  «Освіта  дітей з важкими порушеннями зору   в   умовах   інклюзії» Львівського  обласного  осередку ГО «Українська  спілка  інвалідів – УСІ» за підтримки управління освіти Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ