Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським 53 профтехучилищам повернуть імідж успішності

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук закликає підвищити привабливість та гнучкість професійно-технічної освіти. Про це, як повідомили “Гал-info” в прес-службі Міністерства освіти і науки України, він сказав під час Всеукраїнської наради заступників начальників з питань професійно-технічної освіти управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, на якій обговорювалися пріоритетні напрями розвитку професійно-технічної освіти.
 На думку Вакарчука, центральною проблемою є те, що фінансування йде з обласного бюджету, а майно належить державі. Надзвичайно важливим фактором успішної діяльності системи ПТО, на думку міністра, є "продуманий механізм формування обсягів державного замовлення та контингенту в цілому, бо на якість робітничих кадрів негативно впливає розбалансованість між попитом та пропозицією".
Він закликав активно сприяти проведенню пробних тестувань серед учнів ПТНЗ, зняти той стрес, який дитина може отримати під час зовнішнього оцінювання, щоб молодь почувала себе впевнено.
За інформацією Управління освіти і науки Львівської обласної адміністрації, у місті Львові та у Львівській області функціонує 53 професійно-технічні навчальні заклади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ