Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львівським десантникам подарували новітній медичний тренажер та БПЛА

Ветерани десантники, учасники бойових дій на Донбасі, які об’єдналися у ГО «Союз ветеранів десанту», спільно із Союзом українок Америки сьогодні, 2 серпня, з нагоди Дня Високомобільних десантних військ України подарували спеціально для медичної частини 80-ї окремої десантно-штурмової бригади медичний тренажер-«фантом». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Спеціальний новітній медичний манекена "МАКСИМ 3"(Т2 К) слугуватиме для навчання медиків та військовослужбовців з метою надання екстреної домедичної допомоги на полі бою.

Жертводавці назвали медичний тренажер «Тарасом». Десантники та медики відпрацьовуватимуть на ньому навики тактичної медицини.

Десантників привітав голова ГО «Союзу Ветеранів Десанту», боєць АТО Сергій Сень.

«Не секрет, що десантники є елітою Збройних Сил. Як казав Маргелов, той хто хоч раз носив блакитні погони з емблемою десанту усе життя з гордістю говоритиме: «Я – десантник». Істинно цінують життя десантники, адже ми найчастіше зазираємо в очі смерті. Щоразу вступаючи у бій ми йдемо гордо, з відкритою душею. Вже більше двох років як ворог ступив на нашу землю і ми, десантники, гідно прийняли бій, адже ніхто крім нас! Ми побували у найгіршому пеклі, і все для того, щоб наші діти, наші батьки та дружини жили гідно у вільній Україні. Краще ми, чим вони! Окремо хочеться сказати про наших  побратимів, як не повернулися з поля бою. Ми вас ніколи не забудемо! Наша задача, тих хто залишився живими, дбати про ваші сім’ї. День ВДВ – це свято сильних, вільних синів великого народу!», - сказав Сергій Сень.   

Він зазначив, що придбання медичного тренажеру для бригади стало можливим завдяки жертводавцям та Союзу українок Америки.

Нагадаємо, що десантники з ГО «Союз Ветеранів Десанту» кілька місяців у Львові проводили концерти «Герої дякують», на яких збирали кошти на медичний тренажер. Його орієнтовна вартість – 36 000 грн.

Також для десантників 80-ї бригади благодійники передали у користування два комплекти БПЛА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ