Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським студентам пропонують навчання у Франції

З метою налагодження довготривалих контактів із українськими колегами, а також для промоції своїх навчальних закладів, 15 листопада в Національному університеті «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12) відбудеться «Французький павільйон», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Традиційно у листопаді агенція CampusFrance за підтримки посольства Франції в Україні організовує освітню виставку, під час якої українські студенти мають можливість, безпосередньо спілкуватись з численними представниками закладів вищої освіти Франції. Заохочення українських студентів до навчання у Франції є одним з пріоритетів французько-українського співробітництва. Цей напрямок діяльності відповідає багатьом цілям: передусім, як найвагоміший чинник, що сприяє взаєморозумінню та зближенню двох держав і, крім того, формування української еліти франкофілів та франкофонів є перспективним рушієм впливу для Франції.

Франція також стала однією із перших країн, які розвинули в Україні магістерські програми у партнерстві з українськими вузами, котрі дозволяють українським студентам одночасно навчатися у Франції та в Україні та отримати диплом двох країн.

Головними перевагами вищого навчання у Франції є те, що оплата за навчання є однією із найменших у світі завдяки вагомій державній інвестиції. У середньому, Французька держава інвестує 12 тисяч євро в рік на кожного студента, в тому числі й іноземного. В університетах освіта відбувається безкоштовно, а іноземні студенти мають повністю ті ж права і переваги, що й французькі (стипендії, допомоги, соціальне забезпечення).

«Перш за все, ця подія – це промоція вищої освіти у Франції для українських студентів. Франція є третьою країною у світі за кількістю іноземних студентів – сьогодні їх налічується майже 30 тисяч. Але для Франції залучення іноземних студентів це не бізнес. Для нас це інструмент зближення наших країн. Після повернення із навчання у Франції, українські студенти будуть своєрідними послами Франції в Україні. По-друге, це для нас певний інструмент впливу. Адже, ми сподіваємося, що після повернення з Франції українці будуть продовжувати співпрацювати з нашою країною. По-третє, це інструмент підтримки нашого бізнесу.

Процедура вступу зовсім не складна. Для вступу до французького ВНЗ студенту необхідно, по-перше, заповнити анкету (так зване попереднє досьє). По-друге, мати достатній рівень володіння французькою мовою. По-третє, написати проект «Чому я хочу навчатися у Франції?», - розповів аташе з питань міжуніверситетського співробітництва Посольства Франції Гійом Колен.

Саме тому у Львові провідні французькі навчальні заклади, а також підприємства пропонуватимуть львівським студентам продовжити навчання у Франції. Захід уже вшосте організовують в Україні, однак у Львові він відбудеться лише вдруге.

«Уже шість років ми за підтримки посольства Франції в Україні та агенції CampusFrance організовуємо освітню виставку в Києві, на яку запрошуємо французькі виші. Окрім того для зустрічі зі студентами ми вирішили відвідати ще одне велике українське місто. Цього року ним став Львів. Сьогодні багато французьких підприємств інвестують в Україну. Тому з нашою допомогою прагнуть до залучення нових перспективних українських кадрів. Ми хочемо продемонструвати зацікавленість нашого бізнесу і наших вишів в Україні», - зазначив Гійом Колен.

Французька делегація у Львові представить близько 10 стендів: 2 університети (Cergy-Pontoise та Le Mans), 2 інженерні школи (Центральна школа електроніки та Національний інститут прикладних наук (INSA) з м. Руан), комерційна школа (Вища школа комерції та менеджменту (ESCEM), Національний центр наукових досліджень (CNRS) та 3 підприємства, у яких концентруються французькі інвестиції (Ашан, Лафарж та Укрсиббанк).

Довідка:

Франція займає 5 місце серед країн, що приймають українських студентів, після Росії, Німеччини, Польщі та Сполучених Штатів. Щороку близько 400 українських студентів їдуть продовжувати навчання до Франції. Загалом, більше 1400 наших студентів записуються до французьких вузів, 46% на перший рік навчання (Лісанс), 44% на другий (Мастер) і 10% на третій рік (Аспірантура).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ