Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівським видавцям та книгорозповсюджувачам збережуть пільгову орендну плату

Для львівських видавців і книгорозповсюджувачів, які орендують приміщення Львівської обласної ради, збережуть пільгову орендну плату в розмірі 1 грн за 1 кв м. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Відповідне рішення ухвалила комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації під час засідання у середу, 29 березня.  

Окрім того, члени комісії заслухали звіт Видавничого центру "Пам’ять" щодо проведеної ним роботи у 2016 році. Також доручили департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації  вивчити проблемні питання діяльності цього центру, зокрема в частині обсягів дофінансування для виплати заробітної плати працівникам до кінця поточного року та видання томів книги "Реабілітовані історією". 

На засіданні також йшлося про належне впорядкування пам’ятника українським жертвам у с. Гута Пеняцька Бродівського району, можливого виділення фінансового ресурсу з обласного бюджету чи організації збору коштів серед  українських меценатів. 

Комісія розглянула проект звернення від обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства культури України щодо надання статусу "національний" Львівському історичному музею. 

Також на засіданні погодили делегування представників до складу конкурсних комісій на заміщення посад директорів комунальних закладів Львівської обласної ради:

"Адміністрація історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" – Тетяна Бей,

"Адміністрація історико-культурного заповідника "Стільське городище" – Оксана Сафінська,

"Історико-етнографічний музей "Бойківщина" – Юрій Сидорович,

"Адміністрація історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ" – Мирослава Бабінська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ