Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівськими вулицями, підвалами та горищами шукають безхатченків, щоб не замерзли

«Я дав доручення керівникам всіх районів обстежувати вулиці, підвали та горища. Якщо виявляємо там безхатченків – зв’язуємося із Центром обліку та нічного перебування бездомних (Кирилівська, 3а), та розташовуємо їх там», – повідомив сьогодні, 30 січня, під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, у період екстремально низьких температур безхатченки можуть залишатися у Центрі і вдень.

Центр розрахований на близько 50 осіб. «Але якщо згадати ситуацію минулих років, то ми можемо розширитися за рахунок карематів та тапчанів до 70-80 місць. Якщо буде все вже дуже погано – ми маємо ще третій поверх, який технічно не є завершеним, але там є опалення, яке зараз вимкнене», – зазначив керівник центру о. Олег Федоренко.

Він також повідомив, що минулої ночі у Центрі ночували 31 особа. «Наразі потреби у їжі та одягу немає. Бракує теплих шкарпеток та чолового взуття великих розмірів», – додав керівник нічліжки.

Він також наголосив, що п’яних до Центру не впускають. «Проте, якщо від людини чутно алкоголем, але вона здатна назвати своє прізвище, ім’я та рік народження – ми її беремо. З особливо буйними ми йдемо на компроміс – даємо дві години, щоб людина протверезіла на вулиці, а тоді пускаємо», – зазначив о. Олег Федоренко.

Крім того, враховуючи, що Львів є центром Західної України, сьогодні прийнято рішення у сквері біля залізничного вокзалу встановити Центр обігріву – намет, в якому будь-хто зможе зігрітися, безкоштовно випити гарячий чай тощо, додав міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ