Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський архів співпрацюватиме з вченими та архівістами Польщі

Керівники Державного архіву Львівської області (ДАЛО) взяли участь у відзначенні ювілею Вроцлавського університету (Республіка Польща) та обговоренні проекту договору про співробітництво між цим університетом, Львівським національним університетом ім. Івана Франка та Державним архівом Львівської області, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У рамках візиту директор архіву Ірина Мартенс зустрілася з ректором університету Адамом Єзєрським та ознайомлення з деталями науково-дослідницького проекту “Альма матер Леополіенсіс. Діяльність Львівської  гуманістики 1661-1946 р.”, у якому будуть задіяні вищеназвані вузи та ДАЛО.

Проект розрахований на 5 років і передбачає виготовлення цифрових копій особових справ професорсько-викладацького складу та службовців Львівського королівського університету, які є на збереженні у Львівському архіві.

Крім того, делегація архіву відвідала архіви Вроцлавського університету та Політехніки, де ознайомилася з сучасними європейськими технологіями щодо зберігання документів: сенсорні стелажі, обладнання серверних кімнат, автоматизовані системи пожежогасіння.

За словами Ірини Мартенс, під час візиту налагоджено передумови для тісної співпраці між Вроцлавським університетом, Державним архівом у Вроцлаві та Державним архівом Львівської області.

"Набутий під час зустрічей із директорами Державного архіву у Вроцлаві, архівів польських вишів досвід у галузі впровадження сучасних європейських технологій, зберігання та реставрації документів різних епох, дослідження в галузі джерелознавства та архівної справи буде впроваджуватися ДАЛО", - наголосила Ірина Мартенс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ