Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС першим в Україні прийняли до асоціації профільних вишів Європейського союзу

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС першим в Україні прийняли до асоціації вищих навчальних закладів Європейського союзу, що працюють у галузі безпеки людини - European Fire Service Colleges Association(EFSCA). За це рішення проголосували усі країни-учасниці союзу, а це понад 25 держав, що входять до ЄС. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС.
Офіційна частина вступу України до асоціації відбудеться у жовтні поточного року на установчій сесії асоціації у Варшаві.
У зв’язку з цим ректор ЛДУ БЖД МНС Михайло Козяр зазначив, що «вступ до Європейської асоціації закріпить дружні відносини між пожежно-рятувальними службами і вищими навчальними закладами України та країн Європи. Це дозволить значно глибше використовувати досвід країн-членів ЄС з питань забезпечення безпеки людини, координації спільних дій між рятувальними службами України та Європейських держав під час масштабних надзвичайних ситуацій, розробляти спільні стандарти та концепції з питань забезпечення безпеки життєдіяльності, використовувати наукові напрацювання та, зрештою, досвід підготовки фахівців».
Головним питанням цьогорічного самміту була підготовка фахівців пожежно-рятувальних служб з урахуванням проблем, що пов’язані із глобальними змінами клімату. Проректор університету Роман Ратушний виступив з презентаційною доповіддю про Львівський навчальний заклад МНС, розповів про наукові напрацювання та розробки, ознайомив учасників самміту із системою підготовки фахівців у сфері безпеки життєдіяльності в Україні.
Нагадаємо, що European Fire Service Colleges Association (EFSCA) – це провідна європейська організація, метою якої є забезпечення співпраці навчальних закладів країн Європейської спільноти в галузі безпеки людини, обмін досвідом та розробка нових засобів та методик підготовки фахівців, розробка спільних стандартів, налагодження наукової співпраці тощо. Членом асоціації може бути лише один представник від держави-учасниці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ