Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Львівський госпіталь планує створити кабінет ерготерапії для бійців АТО

Львівський військовий госпіталь планує відкрити кабінети ерготерапії для проходження повного циклу реабілітації бійців АТО. Про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда під час відкриття сучасного реабілітаційного кабінету- басейну 8 липня.

Кімната ерготерапії – це кімната для розпрацювання дрібної моторики уражених кінцівок рук. «Хворі, що втрачають функцію руки, мають збереженими  рухомими один чи два пальці. Відповідно, не знають, як жити з цим в майбутньому. В Україні ніхто не ставить собі питання,  яким чином має обслуговувати себе ця людина, перебуваючи, скажімо, вдома. Як готувати собі їжу, писати чи малювати?», - розповів завідувач відділення відновлювального лікування Ростислав Данилков.

Отож, у кімнаті ерготерапії будуть навчати бійців, у яких  ураження рук: як готувати на кухні, набирати текст на комп’ютері і т.п.

Аналогів такої кімнати в Україні нема. «Є приватні і державні центри, які називають, що у них є кімната ерготерапії, а насправді, так не є»,  - сказав Ростислав Данилков.

Своєю чергою голова Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe Тарас Вервега зазначив, що у фонді розглядають можливість участі у створенні такої кімнати, щоправда поки що на рівні ідеї.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ