Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський художник Віктор Москалюк отримав гран-прі Ліонського Міжнародного салону

Львівський художник Віктор Москалюк отримав гран-прі Міжнародного салону, який відбувається у французькому Ліоні. Як розповів „Гал-info” художник, депутат Львівської міської ради, мистецьку акцію Міжнародний салон запровадили у Франції ще на початку ХХ століття, і відтоді з деякими перервами вона відбувається майже щороку. Свої твори на Міжнародний салон виставляють провідні митці світу. Цьогоріч найкращими міжнародне журі визнало найкращими картини саме львів’янина.
„На цей салон художники представляють три обов’язкових твори і один резервний. Потім журі відбирає кращі твори. Є гран-прі, а також перша і друга премії. Цього року найвищу нагороду присудили моїм трьом творам. Картини, які я представляв на виставці, це: „Прогулянка” — дві жіночі постаті, які рухаються в одному напрямку одна за другою, друга „картина називається „Весна”, на ній зображена жінка, яка сіє жито, і третій твір — це „Сімейний портрет”, він намальований за мотивами художників, які малювали величні царські родини, але в сучасному і модернізованому стилі”, — розповів Віктор Москалюк.
До закінчення виставки картини будуть у Франції, а після цього їх повернуть художникові, якщо звичайно, твори митця не захоче хтось купити. Цікаво, що сам Віктор Москалюк не встановлював цін на свої картини і навіть не знає, у скільки їх оцінили.
„Людина, яка представляє на конкурсі мої твори (бо, зрозуміло ж, що самі вони не можуть себе представляти), якщо була потреба назвати ціни, то, думаю, вона їх назвала. Я про це нічого не знаю. Коли мої картини хтось захоче купити, мене про це повідомлять і ми узгодимо умови, а поки що ціна немає ніякого значення”, — пояснив митець.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ