Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський єпископ Едвард Кава очолить Акцію «Папа для України»

З 1 вересня 2017 року Акцію «Папа для України» координуватиме єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви Едвард Кава. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Акції "Папа для України".

Таке рішення прийняв Державний Секретаріат Ватикану, підбиваючи підсумки першого етапу гуманітарної ініціативи Папи Франциска для українців, що постраждали від військових дій на Сході України.

Нагадаємо, 24 квітня 2016 року в усіх католицьких парафіях Європи на заклик Папи Франциска відбувся збір пожертв, що були призначенні для українців, постраждалих від війни на Сході України. Загалом було зібрано близько 16 млн. євро.

У червні 2016 року Державний секретаріат Ватикана утворив Технічний Комітет Акції «Папа для України», що його очолив єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Ян Собіло, з повноваженнями до 31 серпня 2017 року. За цей період Комітет провів моніторинг потреб у прифронтових областях України та профінансував понад 80 гуманітарних проектів на суму понад 6 млн. євро.

Вивичивши гуманітарну ситуацію в Україні, Ватикан прийняв рішення продовжити благодійну Акцію допомоги переселенцям. Так, з 1 вересня вступає у повноваження Секретаріат Ініціативи «Папа для України», якому Технічний Комітет передає свої попередні напрацювання.

«Координатором Секретаріату призначений Його Преосвященство владика Едвард Кава, OFM Conv., єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви. Радником стане Його Преосвященство владика Кеннет Новаковський, Нью-Вестмінстерської єпархії (Канадa) Української Греко-Католицької Церкви», - сказано в Комунікаті, що оприлюднила Апостольська Нунціатура в Україні (Посольство Святого Престолу).

39-річний Едвард Кава є наймолодшим єпископом в усій Католицькій Церкві. 13 травня 2017 року Папа Франциск призначив його єпископом-помічником Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, 21 червня у Львівському Латинському Кафедральному соборі відбулась архієрейська хіротонія владики Едварда, участь у якій взяли єпископи Римо-Католицької та Української Греко-Католицької Церкви.

Єпископ Едвард Кава навчався у Кракові та Санкт-Петербурзі, служив як священик у Київській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях. До призначення на архієрейське служіння був делегатом провінції св. Антонія Падуанського Ордену Братів Менших (францисканців) Конвентуальних в Україні та військовим капеланом, неодноразово відвідував військових в зоні АТО. У Львові його добре знають як душпастиря парафії Святого Антонія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ