Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський медичний університет ім. Данила Галицького відзначає 230 років від дня заснування

16 листопада Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького відзначає 230 років від дня заснування. У рамках відзначення ювілею у навчальному закладі відбулось урочисте засідання Вченої ради. Привітати професорсько-викладацький та студентський колектив вишу прибув голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Відкриваючи урочисте засідання, ректор університету Борис Зіменковський розповів про двохсотрічну історію вишу, його основні перемоги та здобутки: «Понад два століття тому Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького розпочав свою історію з двох факультетів тодішнього Львівського університету – медичного і фармацевтичного. Близько 120 років тому в медичній школі працювало 25професорів, а сьогодні викладацький колектив налічує 1259 науково-педагогічних працівників, з них – 151 доктор наук, понад684 кандидати наук, з них 122 професори, 382 доценти».

За словами ректора,на цей час у навчальному закладі медичну освіту близько здобувають 6 тисяч студентів, а понад 10 тисяч лікарів, провізорів та інтернів проходять підготовку. Таким чином щороку в університеті здобувають знання близько 17, 5тисяч осіб.

«Львівський медичний університет – найстаріший медичний виш в Україні. Саме тут відповідальний фах медика здобули багато відомих в Україні та за її межами лікарів», – зауважив голова обласної ради Петро Колодій:

Та найголовніше, на думку очільник облради, у цьому закладі не просто навчають студентів медицині, але й виховують патріотично налаштовану націю: «Ваші студенти під час Революції гідності нашого народу надавали допомогу пораненим на Майдані. А сьогодні, коли на сході України фактично йде війна, ваш викладацький склад і студентство намагаються допомогти українським військовим, доглядають у госпіталі поранених солдатів».

Також Петро Колодій зазначив, що чимало випускників медичного університету стоять сьогодні в перших рядах серед тих, хто на фронті і в тилу щохвилини працюють задля збереження незалежності України. А це, на думку голови обласної ради, вселяє впевненість в тому, що українці збудують сильну і вільну Українську державу.

На завершення за вагомий внесок у розвиток медичної освіти, підготовку висококваліфікованих спеціалістів, високий професіоналізм та з нагоди 230-ої річниці з дня заснування університету Петро Колодій відзначив нагородою «Подякою обласної ради» колектив Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Окрім того голова обласної ради відзначив Грамотами професорів Юрія Бориса та Юрія Коржинського, а також вручив цінні подарунки від Львівської обласної ради професору Олександру Надразі та завідувача відділу аспірантури, магістратури, клінічної ординатури та докторантури Ірині Нечипоренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ