Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Чи стане державним Львівський палац мистецтв?

Львівський палац мистецтв, скоріш за все, за рішенням суду не стане державною власністю. Про це сьогодні, 6 лютого, на прес конференції у Львові заявив начальник відділу правової та кадрової роботи Львівської обласної ради Андрій Мельник.

«Розпоряджатися Львівським палацом мистецтв буде Фонд держмайна в особі його голови. Гарантії того, що вказане майно за одноосібним підписом голови Фонду державного майна не буде приватизовано чи передано іншим приватним власникам, скажімо, Спілці художників України, нема.

Якщо ж майно залишиться у власності Львівської обласної ради, даю гарантію, що зазначене майно приватизовуватись не буде. Адже будь-яка приватизація майна обласної комунальної власності відбувається виключно на сесії обласної  ради шляхом голосування депутатів.

Депутати є представниками територіальних громад  і їх вибирає громада. І якщо хтось з депутатів вирішить внести якусь ініціативу про приватизацію, то  це  точно буде публічно, і всім буде про це відомо. Тобто громадськість матиме реальний вплив для того, аби заблокувати такі ініціативи», – сказав Андрій Мельник.

Нагадаємо, що 23 січня, на апаратній нараді у Львівській облдержадміністрації стало відомо, що Фонд державного майна України звернувся до Київського міського господарського суду з позовом проти Львівської обласної ради про право власності на Палац мистецтв на вул. Коперника, 17 у Львові.

Завтра, 7 лютого, у Києві відбудеться суд, під час якого  буде вирішено, кому насправді належить об’єкт комунальної власності Львівський палац мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ