Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівський поліцейський відмовився від 800 євро хабара

У Львові поліцейський відмовився від хабара. Зловмисник, котрий запропонував заступнику начальника відділу поліції вісімсот євро неправомірної вигоди, затриманий, відкрито кримінальне провадження, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

У Львівське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України 17 жовтня надійшла заява від заступника начальника одного з львівських відділів поліції. Правоохоронець повідомив, що до нього звернувся 33-річний львів’янин, щодо якого було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.186 (грабіж) КК України, з пропозицією неправомірної вигоди (хабара) у розмірі вісімсот євро за сприяння у закритті цього провадження. Окрім того, під час санкціонованого обшуку у приміщенні зловмисника правоохоронці виявили та вилучили речовину, схожу на марихуану.

Заступник начальника повідомив чоловіку, що закриття кримінальних проваджень – поза його компетенцією, а також про відповідальність за скоєння такого правопорушення, проте той наполягав на своєму та запропонував передати хабар ще й для начальника відділу поліції.

За цим фактом працівники Львівської місцевої прокуратури №1 відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, санкція якої передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років із штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та з конфіскацією майна або без такої.
19 жовтня, під час передачі частини неправомірної вигоди у сумі чотириста євро, зловмисник був затриманий у порядку ст.208 КПК України. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ