Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівський УКРОП виграв справу проти «Львівгазу»

Львівський УКРОП виграв справу щодо щодо незаконної зміни режиму нарахування природного газу мешканцям, в яких не встановлено загальнобудинковий лічильник газу. Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Львівської області.

"Апеляційний суд відхилив доводи ПАТ «Львівгаз» та ТОВ «Львівгаз збут» та прийняв направду історичне рішення. Для Львівської області це буде прецедентом у справах про незаконну зміну режиму нарахування природного газу мешканцям будинку в яких не встановлено загальнобудинковий лічильник газу. Адже це порушує права мешканців на об’єктивний облік витрат, через те, що оплата в такому випадку налічуєтесь не за реально спожитий газ, а ділиться на кількість зареєстрованих в будинку. Переконаний, що такі дії є порушенням права мешканців на об’єктивний облік витрат через те, що оплата буде налічуватись не за реально спожитий газ, а ділитиметься на кількість зареєстрованих мешканців у будинку. Таким чином, ті, хто проживають без реєстрації, платити за споживання газу не будуть. Їхні витрати пропорційно розділять між зареєстрованими мешканцями будинку. Таке використання загальнобудинкових лічильників газу порушує європейські практики й законодавство.», - зазначив депутат ЛМР від фракції «УКРОП» Ігор Телішевський.

Нагадаємо, що підприємства України, які постачають газ населенню, відповідно до ст. 3 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зобов’язали встановити лічильники газу для побутових споживачів. Однак, по всій Україні представники монополіста, посилаючись на Кодекс газорозподільних систем Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) в Україні, почали встановлювати замість індивідуальних загальнобудинкові прилади обліку газу.

 «Ми не зупиняємося на цьому, і вже спільно з трьома активними ОСББ подали до суду на НКРЕКП та підприємства по постачанню газу позовні заяви. Вимагаємо від них встановити індивідуальні лічильник газу для кожного мешканця та заборонити встановлювати загальнобудинкові», - наголосив Телішевський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ